RegioJet vybuduje v Bratislavě centrum údržby pro své i jiné vlaky

RegioJet

RegioJet

Český soukromý železniční dopravce RegioJet letos vybuduje v Bratislavě centrum technické údržby, ve kterém zaměstná 30 pracovníků. Předpokládaná hodnota investice do projektu dosáhne dvou milionů eur (55 milionů korun), informovala firma. Dopravce ze skupiny Student Agency na Slovensku provozuje expresní i regionální vlaky

„Takovéto centrum kromě České republiky potřebujeme i na Slovensku, abychom mohli operativně a co nejrychleji zajistit maximální servis a hladký provoz našich vlaků,“ uvedl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Centrum technické údržby vybuduje RegioJet na nádraží Bratislava - východ. Kromě servisu pro vlastní vlaky tam hodlá poskytovat služby i dalším dopravcům.

RegioJet na Slovensku provozuje na vlastní komerční riziko expresní vlaky na trase z Bratislavy přes Žilinu do Košic, zajišťuje i státem dotovanou vlakovou dopravu na regionální lince z Bratislavy do Komárna na jihu Slovenska.

Vlaky RegioJetu jezdí také na trase z Prahy do Košic. Dopravce rovněž otevřel autobusovou linku z Bratislavy do Banské Bystrice na středním Slovensku. Společnost na konci minulého roku zaměstnávala na Slovensku více než 360 pracovníků, v průběhu loňska vytvořila v zemi přes 260 nových pracovních míst.