Z hokejového mistrovství těží i čeští dopravci

vlak ČD

vlak ČD Zdroj: ČD

Trenér národního týmu Miloš Říha a generální manažer Petr Nedvěd pokřtili reprezentační vlakový speciál, ve kterém se čeští hokejisté vypraví na mistrovství světa v Bratislavě
Vlaky Regiojetu na smíchovském nádraží
Takhle čeští hokejisté dorazili vlakem do dějiště MS na Slovensku
Takhle čeští hokejisté dorazili vlakem do dějiště MS na Slovensku
Vlaky Regiojetu na smíchovském nádraží
6
Fotogalerie

Až na pár volných míst v řádu jednotek byly dosud všechny zápasy českého národního týmu na hokejovém mistrovství světa na Slovensku vyprodané. Z úspěšných prodejů se ovšem netěší jen pořadatelé sportovního svátku, ale i čeští železniční dopravci. Lokomotivy Českých drah navíc zdobí speciální motivy mistrovství. Prohlédněte si fotogalerii.

Jak České dráhy, tak i soukromý RegioJet vyslaly na šampionát speciální vlaky. A hlásí úspěch, vlaky jsou obvykle zcela zaplněné.

„Celkem jde o sedm párů vlaků, z toho dva spoje pojedou ještě devatenáctého a dvacátého prvního května. Pokryty jsou tak všechny zápasy českého týmu v základní skupině. Vlaky nabízejí až devět set míst k sezení a jsou plně obsazené,“ říká Petr Šťáhlavský, mluvčí drah. Výnosnost souprav však komentovat nechtěl.

RegioJet vypravuje speciální vlakové spoje Sport Express na trase Bratislava Nové Město – Praha. Vedle toho dopravce provozuje další vlakové a autobusové spoje, které spojují Česko s Bratislavou až osmkrát denně a Prahu s Košicemi třikrát denně. „Obsazenost spojů na Slovensko je standardně vysoká a v době mistrovství světa se ještě dále zvyšuje,“ potvrzuje Aleš Ondrůj, mluvčí RegioJetu.