Proběhl letní webinář s experty: Na čem vydělat v nejisté době?

Na čem vydělat v době krize ?

Na čem vydělat v době krize ? Zdroj: Archiv

Koronavirová pandemie vyvolala zemětřesení ve světě úspor a investic. Nízké sazby jsou zpět, peníze na spořicích účtech se nezhodnocují tak, jako dřív. Finanční trhy se ocitly vzhůru nohama a některé akcie jsou po výprodejích během koronavirové nejistoty ještě atraktivnější. K tomu se přidává dopad slabé české koruny. Jak si v takové situaci počínat jako investor? Na jaké příležitosti vsadit v tomto rychle se měnícím světě? Nebo snad nechat peníze raději v šuplíku? Kde hledat opravdu srozumitelné investování? To vše bylo na programu velkého letního webináře, který pořádal 22. července 2020 vedoucí český retailový obchodník s cennými papíry Patria Finance v exkluzivní mediální spolupráci s deníkem E15.

Co bylo na programu?

I. BLOK: Jak koronakrize mění přístup Čechů k investování (40 min.)

Opravdu jen staromódní škudlilové? Jak si během karantény reálně počínali Češi jako investoři a co ukázal průzkum na základě exkluzivních dat české brokerské retailové jedničky? Výsledky průzkumu představil generální ředitel Patria Finance Tomáš Jaroš.

Velká zkouška pro robota. Jak se s krizí vyrovnal historicky první robot Patrie? Jak indigo přeskupilo spravovaná portfolia a co na to naši klienti? Zhodnotil hlavní analytik Patrie Tomáš Vlk, působící v investičním výboru indigo.

Jízda zdivočelými trhy očima makléře. O to, které tituly byly v době závratné volatility vyhledávané a které naopak zatracované, se podělil makléř Patrie Jan Cepák. Nezapomněl představit ani své osobní tipy.

Podepsáno Patrií. Strategii a konkrétní tipy, kterými analytický tým Patrie v době koronavirové pružně reagoval na velice proměnlivou a nejistou situaci na trzích, okomentoval hlavní analytik Tomáš Vlk. Co jsme doporučili během krize, s jakým úspěchem a tedy: vyplatí se naše tipy sledovat?

II. BLOK: Svět úspor a investic se mění, nízké sazby jsou zpět. Na čem teď vydělat? (40 min.)

Budíček! Je tu nová realita! Hlavní ekonom Patria Finance Jan Bureš na vrcholu pandemie působil také jako člen ekonomického poradního týmu Ústředního krizového štábu. Jaký je jeho pohled na nejen českou ekonomiku a co čekat do budoucna?

Nový versus starý svět aneb banky, čipy, software… Koronavirus značně proměnil globální akciové trhy. Do jakých akcií má nyní ve světě smysl investovat a které naopak představují přílišné riziko? Na to se zaměřil analytik Patrie pro zahraniční akciové trhy Ján Hladký. A přidal konkrétní investiční tipy.

Domácí lákadla. Akcie na pražské burze jsou po koronavýprodejích ještě atraktivnější, navíc se k nim přidala i slabá koruna. Konkrétní tipy na pražské burze a argumenty pro ně představil akciový analytik Patrie Ondřej Martínek.