Deutsche Bank je na prahu změn. Její reorganizace může vyjít až na pět miliard eur

Deutsche Bank

Deutsche Bank Zdroj: reuters

Deutsche Bank
Deutsche Bank
3
Fotogalerie

Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank předpokládá, že náklady na její reorganizaci dosáhnou až pěti miliard eur (127 miliard korun). Agentuře Reuters to řekl zdroj obeznámený se situací. List The Wall Street Journal (WSJ) již minulý týden uvedl, že Deutsche Bank v rámci reorganizace uvažuje o zrušení patnácti až dvaceti tisíc pracovních míst.

Šéf banky Christian Sewing v květnu signalizoval, že podnik čekají rozsáhlé změny. Učinil tak po neúspěšných rozhovorech o spojení s největším domácím konkurentem Commerzbank. Minulý týden Deutsche Bank uvedla, že pracuje na opatřeních k urychlení své transformace.

Mluvčí podniku se k předpokládaným nákladům na reorganizaci odmítl vyjádřit. Podle zdrojů agentury Reuters obeznámených se situací by o reorganizaci měla v neděli jednat dozorčí rada podniku.

Deutsche Bank se v posledních letech potýká s řadou problémů, které zahrnují mimo jiné vysoké pokuty za různá pochybení. Ve Spojených státech teď banka čelí rozsáhlému vyšetřování kvůli obviněním souvisejícím s praním špinavých peněz.

Příznivou zprávu nicméně pro Deutsche Bank znamenaly nedávné výsledky každoročních zátěžových testů bank ve Spojených státech. Deutsche Bank letos těmito testy na rozdíl od loňského roku úspěšně prošla.