Kontrola účetnictví Sazky skončila, chyby nenašla

ilustrační foto

ilustrační foto

Po třech měsících skončila kontrola účetnictví společnosti Sazka. Lidé z Finančního úřadu Prahy 9 zkoumali, zda bylo účetnictví firmy, která je od konce května v konkurzu, vedeno podle řádných standardů. Kontroloři pochybení nenašli.

„Správní řízení bylo ukončeno na konci června. Z hlediska dat, která nám byla dostupná, a z hlediska vedení účetnictví nebyly shledány žádné nedostatky a tedy i důvody pro případnou pokutu,“ řekla deníku E15 mluvčí Generálního finančního ředitelství Jaroslava Musilová.

Podnět ke kontrole dal daňové správě podle dřívějších informací ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Důvodem byly obavy, zda za vedení nyní již bývalého generálního ředitele firmy Aleše Hušáka nedocházelo k případné manipulaci s účetními doklady. Kontrola se zabývala způsobem vedení účetnictví v Sazce. Nebyla ale kontrolou daňovou a nezkoumala jednotlivé příjmy a výdaje loterijní společnosti.

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka, který převzal vedení firmy po Hušákovi po prohlášení konkurzu, zatím o výsledcích kontroly oficiálně informován nebyl. Zprávu však považuje za pozitivní. „Nepřekvapuje nás to, protože jsme také nenarazili na nesrovnalosti. Čekali jsme, že to bude v pořádku. Víme, že se v Sazce děly nějaké nestandardní věci, ale děly se, abych tak řekla, standardní cestou,“ sdělila mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Sazka je od konce května v pravomocném konkurzu. Pohledávky věřitelů budou hrazeny z prodeje jejího majetku.