OBRAZEM: Obytný Volkswagen California slaví třicetiny. Podívejte se, jakými změnami prošel

Volkswagen California

Volkswagen California Zdroj: auto.cz

Volkswagen California
Volkswagen California
Volkswagen California
Volkswagen California
Volkswagen California
25
Fotogalerie

Volkswagen California letos slaví 30 let od představení, během tohoto období ale prošel velkou řadou obměn. Připomeňte si je prostřednictvím fotogalerie.

Historie obytných automobilů se značkou Volkswagen se začala psát již v roce 1951, kdy se objevil první Transporter v provedení Camping-Box. Tato úprava vznikla u společnosti Westfalia, zabývající se v té době obytnými přívěsy. Kulaté výročí 60 let produkce obytných automobilů Volkswagen oslavil tedy již v roce 2011.

Letos má své kulaté jubileum model California, který se poprvé objevil v roce 1988. V současnosti má tento populární kempovací automobil od svého uvedení na trh koncem osmdesátých let na svém kontě více než 160 tisíc vyrobených exemplářů a ve druhé polovině května roku 2018 oslavila divize Volkswagen Užitkové vozy skutečnost, že rovných 100 tisíc z nich bylo vyrobeno v Hannoveru.

Volkswagen California ve svém prvním provedení stál na přelomu osmdesátých a devadesátých let dvacátého století na základech třetí generace modelové řady Transporter. Ta měla jako poslední pohonnou jednotku uloženou za zadní nápravou.

Celý článek najdete na serveru auto.cz >>>