Vzácný Land Rover SVX Jamese Bonda míří do aukce. Vyrobilo se jen deset kusů

Land Rover Defender SVX

Land Rover Defender SVX Zdroj: Repro autorevue.cz

Land Rover Defender SVX
Land Rover Defender SVX
Land Rover Defender SVX
Land Rover Defender SVX
Land Rover Defender SVX
69
Fotogalerie

Skvělá zpráva pro milovníky Jamese Bonda. Do aukce jde Land Rover SVX ze snímku Spectre. Vzácné auto je k dipspozici v omezeném množství. Vyrobilo se pouze 10 kusů.  

K nedávnému prodeji Aston Martinu DB5, ve kterém se britský agent James Bond (tenkrát v podání Pierce Brosnana) proháněl ve filmu The GoldenEye (Zleté oko), se přidá další z automobilů slavného agenta. K mání je další kousek stvořený pro filmové zpracování života muže s povolením zabíjet. Jde o vůz Land Rover Defender SVX.

Byl speciálně upraven pro film Spectre, který se v kinech objevil v roce 2015. Základ tvoří Defender 110 modelového roku 2014. Samozřejmostí jsou ale rozsáhlé úpravy, o které se postaraly společnosti Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations a Land Rover Tuning House Bowler. Celkově bylo vyrobeno pouze 10 vozů.

Po úpravě se Land Rover může pochlubit obrovskými pneumatikami určenými do každého terénu. Právě ty mu daly přezdívku Bigfoot. Celkem výraznou změnou prošel i motor. Jeho výkon byl zvýšen ze 120 koní (88 kW) na 185 koní (138 kW). Pasažéři jsou v bezpečí díky vnitřnímu ochrannému rámu a sedadlům Recaro se čtyřbodovými pásy.


Celý článek čtěte na webu autorevue.cz >>>


Vše o nejnovějším Land Roveru Discovery Sport čtěte zde >>>