Albert v Česku zvyšoval mzdy, přesto vydělal výrazně více. S přidáváním prý nekončí

Albert

Albert Zdroj: profimedia.cz

Zisk obchodního řetězce Albert v Česku loni stoupl na 170 milionů korun z 3,8 milionu o rok dříve. Tržby zůstaly na úrovni 49,7 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti Ahold, která prodejny Albert provozuje.

Firma loni investovala více než miliardu korun do přestavby a renovace 70 supermarketů. "Na Chodově jsme pak otevřeli nový koncept hypermarketu. Jeho kompletní přestavba trvala rekordních 16 dní a hypermarket představuje novinky, které se postupně objevují i v dalších obchodech po celé republice," uvedl mluvčí Jiří Mareček.

Albert zvýšil během posledních 12 měsíců mzdy zaměstnancům v obchodech v průměru o 32,5 procenta. "Investice do mzdových prostředků jen pro tento rok si vyžádá dodatečné náklady více než půl miliardy korun," dodal Mareček.


Kolik dostanete v čisté mzdě? Napoví kalkulačka


Ahold, který je po Kauflandu dvojkou na trhu potravinářských řetězců, vstoupil na český trh v roce 1990. V tuzemsku má přes 330 hypermarketů a supermarketů značky Albert a zaměstnává zhruba 17 tisíc lidí na různé typy pracovních úvazků. Společnost je součástí nadnárodní korporace Ahold Delhaize, která sídlí v nizozemském Zaandamu.

Mezi největší potravinářské řetězce patří v ČR dále Tesco, Lidl či Penny Market. Tržby Kauflandu klesly ve finančním roce 2016/2017 o dvě procenta na 57 miliard korun. Zisk před zdaněním se snížil o pět procent na 1,97 miliardy korun.


Máte víc než ostatní? Zjistíte to zde