Obchodní centrum Korso Karviná změnilo majitele. Koupil je fond Conseq

Obchodní centrum Korso Karviná

Obchodní centrum Korso Karviná Zdroj: Korso Karviná

Obchodní centrum Korso Karviná
2
Fotogalerie

Na tuzemském realitním trhu se odehrál první letošní prodej obchodního střediska. Korso Karviná přešlo z majetku společnosti Bluehouse pod správu české firmy Conseq Investment Management.

Správce nemovitostí Bluehouse do svého portfolia zařadil Korso Karviná v roce 2017. Konzultantem byla při tehdejší i nynější transakci realitně poradenská společnost Cushman & Wakefield. 

„Bluehouse kupoval Korso Karviná se záměrem využít jeho potenciál a výrazně zvýšit hodnotu. To se díky kvalitní revitalizaci a nové nájemní strategii podařilo a prodej centra je dalším logickým krokem investora,“ uvedl Michal Soták, partner a vedoucí investičního týmu společnosti Cushman & Wakefield v ČR.

Vedle společnosti Cushman & Wakefield v roli komerčního poradce se na transakci podílela advokátní kancelář CMS a finanční poradce ASB.

Kupcem je Conseq realitní, otevřený podílový fond. Conseq je investičním manažerem s více než 27letou historií na českém trhu. Vedle institucionálních portfolií již 21 let obhospodařuje a administruje investiční fondy a poskytuje další služby drobným i institucionálním investorům. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši přes 80 miliard korun je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Bluehouse je private equity společnost zabývající se investicemi a správou nemovitostí ve střední a jihovýchodní Evropě. Firma spravuje kapitál mnoha fondů různých typů investorů. Od svého založení v roce 2004 realizovala přes padesát nemovitostních transakcí, přičemž cílí na rozšiřování portfolia o projekty s atraktivním výnosem v relaci k přiměřenému riziku.