Bontonland končí. Největší český prodejce hudby zahájil dobrovolnou likvidaci

Prodejna Bontonland v Praze na Můstku v Paláci Koruna.

Prodejna Bontonland v Praze na Můstku v Paláci Koruna. Zdroj: Profimedia

Bontonland
Helena Vondráčková
Karel Gott
Karel Gott
Václavské náměstí
9
Fotogalerie

Tradiční prodejce hudebních nosičů Bontonland po čtvrt století na trhu končí. Akcionáři společnosti rozhodli o dobrovolné likvidaci. O útlumu činnosti podle majitelů rozhodla zhoršující se situace na trhu hudebních nosičů.

„Během likvidace bude likvidátor Marek Odrobina zpeněžovat majetek společnosti, vymáhat pohledávky a hradit jejich závazky. Provoz maloobchodní sítě tak bude zachován do konce letošního roku,“ uvedl statutární ředitel firmy Lešek Wronka ve sdělení pro obchodní partnery, jehož kopii má deník E15 k dispozici.

Přibližně do 15. 1. 2020 pak bude firma dál utlumovat činnost a síť má být převedena zájemcům o její provoz, popřípadě budou podle Wronky aktivity ukončeny. Informaci o tom, že Bontonland skutečně vstoupil do likvidace potvrdil deníku E15 likvidátor Odrobina.

Po vyhlášení likvidace se budou věřitelé hlásit se svými pohledávkami.  „Společnost nejde v rámci dobrovolné likvidace bez dalšího zlikvidovat, pokud nejsou uhrazeny její závazky. Zjistí-li likvidátor v průběhu likvidace, že právnická osoba je v úpadku, podá bez zbytečného odkladu insolvenční návrh,“ uvedl právník Bystrík Bugan z advokátní kanceláře Bugan Legal.   

Největší tuzemskou síť obchodů s hudbou, filmy a počítačovými hrami Bontonland producent Lešek Wronka koupil v roce 2011. Bontonland do té doby patřil trojici podnikatelů v čele s Milošem Petanou. Wronka je známý například jako objevitel zpěvačky Ewy Farné.