Česká nábytkářská firma Techo dobývá Keňu

Techo vybavilo centrálu koncernu Unilever v Nairobi

Techo vybavilo centrálu koncernu Unilever v Nairobi Zdroj: Techo

Techo už vybavilo nábytkem třeba keňskou pobočku skupiny Unilever.
V Tanzanii Techo nafotilo reklamní kampaň s místními modelkami
V Tanzanii Techo nafotilo reklamní kampaň s místními modelkami
4
Fotogalerie

Český výrobce nábytku Techo otevřel showroom v Keni. Tamní partner přenechal v Praze sídlící společnosti celé patro v obchodu v hlavním městě Nairobi.

„V další fázi budeme zvyšovat tržní podíly v Keni. Máme v zásobě projekty na další dva roky za zhruba sto milionů korun,“ uvedl obchodní ředitel a člen představenstva společnosti Petr Hampl.

Na celém africkém trhu firma v roce 2015 dosáhla obratu 68 milionů korun, což byla zhruba polovina tržeb mimo EU. Právě na Keňu firma hodně sází, protože tam sídlí mnoho regionálních center nadnárodních koncernů. Techo už nábytkem vybavilo například nairobskou centrálu společnosti Unilever.

„Moderní pracovní prostředí, jehož součástí je i kvalitní a ergonomický nábytek, je čím dál více součástí HR marketingu firem, které ho chtějí i v Africe nabídnout v rámci boje o talentované zaměstnance,“ uvedl Petr Hampl.

Zatím největší africkou zakázkou Techa byly dodávky pro banku National Microfinance Bank v Tanzanii. Skupina Techo v roce 2015 zaznamenala rekordní obrat přes 2,1 miliardy korun při zisku 77 milionů korun. Od roku 2005 je součástí nizozemské nábytkářské skupiny Royal Ahrend.