Dáme Jídlo rozšiřuje byznys o Tesco. Začíná z něj rozvážet nákupy

Po Praze jezdí stále více dodávek, které rozvážejí jídlo a další zboží objednané on-line.

Po Praze jezdí stále více dodávek, které rozvážejí jídlo a další zboží objednané on-line. Zdroj: ČTK/Ruml Miloš

Tesco Expres v pražské Koněvově ulici
On-line supermarket Rohlik.cz rozváží tašky s objednanými potravinami ze skladu v Praze.
Prodejny Tesco Expres fungují také jako večerky.
Distribuce zboží ze skladu Rohlik.cz
5
Fotogalerie

Dáme jídlo, jednička v rozvozu jídel v Česku, přidává další službu. Pro Tesco Expres bude po Praze rozvážet nákupy. K zákazníkům by měly dorazit do půl hodiny, nejpozději do 45 minut.

„Pro rychlé doručení zboží objednaného on-line se ve světě vžil název quick commerce.Spoluprací s Tesco Expres do tohoto rychle se rozvíjejícího segmentu vstupujeme“, říká výkonný ředitel společnosti Dáme jídlo Filip Fingl.„Věříme, že velmi brzy dokážeme zákazníkům doručovat nejen potraviny, ale i další zboží,“ dodává.

Služba bude zpočátku dostupná jen z deseti vybraných prodejen Tesco Expres, nicméně Dáme jídlo by nákup z nich mělo doručit téměř po celém území hlavního města.Objednávat bude zprvu možná z šesti stovek položek, postupně by se měl jejich počet rozšiřovat, stejně jako počet prodejen.

Dáme jídlo přitom nechce zůstat jen u rozvozu potravin, ale postupně se spojit i s partnery z oblasti delikates, květin a dalšího zboží.

Výkonný ředitel firmy Tesco pro ČR Patrik Dojčinovič věří, že služba u zákazníků uspěje právě díky rychlému doručování.„Neustále se snažíme reagovat na rychle se měnící potřeby zákazníků a v dnešní uspěchané době je úspora času jednou ze základních podmínek při výběru služeb,“ uvádí.

Rychlostí chce tak Tesco konkurovat hlavně on-line prodejci potravin Rohlík, jedničce na trhu.Rohlík nyní doručuje do 120 minut s výjimkou situace, kdy nastane dopravní špička nebo se vyčerpá kapacita kurýrů či skladu.

Pokud ale jde o šíři sortimentu, jsou to dva rozdílné světy.Tesco Expres je zaměřené na menší nákupy základního zboží, zatímco Rohlík má na skladě více než sedmnáct tisíc položek.

Tesco má i vlastní on-line prodej, kdy výběr a dovoz zboží probíhá z vybraných hypermarketů.Objednat si zboží lze nejdříve na druhý den, výjimkou ale není, že se dodací lhůty v případě vyšší poptávky prodlužují.

Cena za doručení nákupu z Tesco Expres je 69 korun a objednávka musí přesáhnout 99 korun.Zákazníci mohou využít všechny běžně používané platební metody s výjimkou platby stravenkami.

Mateřská společnost Dáme jídlo, Delivery Hero, uvádí, že oblast quick commerce prudce roste.V letošním druhém čtvrtletí byl vzestup téměř dvojnásobný.