Jágrův návrat přinese prvoligovým klubům na vstupenkách statistíce navíc

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: ČTK

Návrat legendárního hokejisty Jaromíra Jágra do Čech na nějaký čas odsunul zájem o nejvyšší tuzemskou soutěž i o nadcházející olympijské hry. Kluby zvažují, že své zápasy přesunou na stadiony s větší diváckou kapacitou, kde mohou dosáhnout mnohonásobně vyšších příjmů ze vstupného.

V domácím prostředí Kladno odehraje tři zápasy, které budou pravděpodobně vyprodány. Současná průměrná návštěva středočeského týmu je zhruba 2 137 diváků. Kapacita kladenského stadionu je 5 200 diváků a průměrná cena vstupenky je devadesát korun. Pokud by se podařilo naplnit na zbývající zápasy maximální kapacitu, může stoprocentní majitel Kladna Jágr očekávat růst tržeb za vstupenky v řádech statisíců.  

"Jágrmánie" naplno vypukla po oznámení návratu své legendy kladenským klubem. Svůj první zápas hraje Jágr proti Benátkám nad Jizerou. Tým, který v letošní sezóně navštíví v průměru 276 diváků na zápas, se kvůli slavné "šedesátosmičce" na jeden zápas přestěhuje do liberecké Home Credit Arény, která pojme sedm a půl tisíce diváků.  

Přesun do větší arény a vidina jejího naplnění je lákadlem pro vedení Benátek. Standardní cenu má na domácí zápasy klub stanovenou na padesát korun. To je při průměrné návštěvě necelých tří set diváků zhruba necelých čtrnáct tisíc korun. Nyní mají fanoušci zaplatit dvojnásobek a Benátky budou mít k dispozici moderní prvoligovou halu. Výtěžek ze vstupenek se tak nejspíše vyšplhá až na 750 tisíc korun za jedno utkání.  

Benátky ale nejsou jediným případem a podobně uvažují i ostatní kluby. Ty mají dokonce vyprodáno na všechny zbývající zápasy do konce sezóny, ve kterých změří síly s celkem z Kladna. Týká se to i pražské Slavie, která připustila možný návrat do svého starého zázemí v pražské O2 aréně. 

Než se však jakýkoliv klub bude moci přestěhovat do většího, musí čekat na rozhodnutí Kladna a Jágra, coby majitele klubu. Oficiálně zatím dostaly povolení k přestěhování pouze Benátky, které jsou navíc farmou libereckého extraligového týmu.  

 

"Jágrmánie" na stadionech
Mužstvo Průměrná návštěva Průměrná cena vstupenek Průměrné tržby ze vstupenek na zápás Očekáváné tržby ze vstupenek na vyprodaný zápas s Jágrem 
Benátky nad Jizerou 276 50 Kč 13 800 Kč *750 000 Kč 
Přerov 2 048  90 Kč 184 320 Kč 270 000 Kč  
Slavia Praha 1 014 100 Kč  101 400 Kč  400 000 Kč  
Budějovice 5 871 110 Kč 645 810 Kč 706 310 Kč 
Kladno 2 137 90 Kč 192 330 Kč 468 000 Kč 

 

* - Benátky budou hrát na stadionu v Liberci

Světem dnes hýbe také bitcoin a další kryptoměny. Vše o nich čtěte zde >>>

Kam se vydá cena bitcoinu a dalších kryptoměn? Napoví tento článek >>>