Penta se zbaví části podílu ve slovenském vydavatelství, získá ale dva tituly

Partneři Penta Investments Jaroslav Haščák a Marek Dospiva

Partneři Penta Investments Jaroslav Haščák a Marek Dospiva Zdroj: ctk

Investiční skupina Penta koupila 100 procentní podíl ve vydavatelství Vltava-Labe-Press. Získala tak největší tuzemské regionální noviny Deník a tiskárny Novotisk. Na snímku ze 4. září 2013 je sídlo vydavatelství Vltava-Labe-Press v Praze Uhříněvsi.
Marek Dospiva, Penta
Kancelářské centrum Aviatica na území Waltrovky
Kancelářské centrum Aviatica na území Waltrovky
5
Fotogalerie

Finanční skupina Penta sníží svůj podíl ve slovenském vydavateli Petit Press, od něhož zároveň získá maďarsky píšící deník Új Szó a týdeník Vasárnap. Ty pak zahrne do své mediální skupiny News and Media Holding (NMH), napsal dnes portál Mediálne.sk, který patří do NMH. Hodnota transakce nebyla zveřejněna.

Penta prodá dosavadnímu většinovému vlastníkovi vydavatele Petit Press, firmě Prvá slovenská investičná skupina (PSIS), pětiprocentní podíl. Ve společnosti, která vydává například celostátní list Sme, tak Penta bude mít nově pod kontrolou 40 procent akcií.

"Jsem rád, že jsme úspěšně dospěli k dohodě a vyvrátili všechny pochybnosti o ztrátě nezávislosti našich novin a že PSIS jako zakladatel deníku Sme a vydavatelství Petit Press získává silnější postavení v naší společnosti," řekl generální ředitel Petit Pressu Alexej Fulmek k transakci, která má být ukončena do konce letošního roku.

NMH zároveň získá kontrolu nad deníkem Új Szó, který na pětimilionovém Slovensku s početnou maďarskou menšinou prodá denně téměř 17 tisíc výtisků, a také nad týdenníkem Vasárnap s nákladem zhruba 22 tisíc výtisků.

Finanční skupina Penta se ve vydavateli Petit Press začala angažovat před třemi lety, kdy se stala partnerem společnosti Namav, jež vstoupila do vlastnické struktury Petit Pressu. Později podíl Namavu získala přímo Penta. Na protest proti vlivu Penty v Petit Pressu většina novinářů Sme z tohoto listu v roce 2014 odešla a založili vlastní noviny Denník N.

Penta dříve získala kontrolu také nad dvěma předními slovenskými vydavateli 7 Plus a Trend Holding, které pak sloučila do NMH. Penta rovněž vlastní druhé největší české vydavatelství Vltava Labe Media.