Primark otevřel. Na Václavském náměstí čekaly davy

Otevření Primarku v Praze

Otevření Primarku v Praze Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Otevření Primarku v Praze
Otevření Primarku v Praze
Otevření Primarku v Praze
Otevření Primarku v Praze
Otevření Primarku v Praze
88
Fotogalerie

Čeští zákazníci irského módního řetězce Primark se dočkali. Na Václavském náměstí otevírá společnost za mimořádného zájmu nakupujících třípodlažní obchod. 

Primark zřejmě v Česku o zákazníky nebude mít nouzi. Nedávná doba boomu obchodních center a rozvoje nákupních tříd ukázala, že Češi masově holdují levnější a méně nápadné módě. Přesně takovou Irové nabízejí.

Prodejna Primarku sídlí v nové budově The Flow Building (dříve Květinový dům) na rohu náměsí a Opletalovy ulice, na ploše 4600 metrů. Prostory si řetězec pronajímá od developera Flow East.

Primark působí ve 12 evropských zemích a ve Spojených státech, kde má dohromady přes 380 prodejen. Loni řetězec vstoupil na slovinský a polský trh, ohlášená byla rovněž expanze do Česka. Tu však zhatily jarní a zimní lockdowny, přestože už tehdy poprvé Primark začínal s náborem zaměstnanců pro pražskou prodejnu.

Video z otevření Primarku:

Video placeholde
Fronta na banány? Ne, na otvíračku Primarku! • Blesk

Těsně před vypuknutím pandemie podepsal Primark nájemní smlouvy pro svůj druhý obchod v Česku. V brněnském obchodním centru Olympia by měl obsadit 3600 metrů čtverečních prodejní plochy. Zároveň oznámil, že prodejna bude otevřena v roce 2022.

V obchodě na Václavském náměstí platí protiepidemická opatření včetně limitu počtu zákazníků na plochu prodejny. Do pražského Primarku tak najednou smí vstoupit nanejvýš 313 lidí.

Prohlédněte si fotogalerii: