Uber Eats v červnu skončí v Česku a dalších šesti zemích

Uber Eats

Uber Eats Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Uber Eats
2
Fotogalerie

Společnost Uber Eats, která se specializuje na rozvoz jídla, v České republice končí. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž je datum ukončení stanoveno na 4. června. Spolu s Českem Uber Eats opouští také dalších šest zemí, a to Rumunsko, Ukrajinu, Egypt, Honduras, Uruguay a Saúdskou Arábii.

„Dospěli jsme k nelehkému rozhodnutí, že v České republice na začátku června ukončíme provoz služby Uber Eats. Tento krok je součástí naší strategie soustředit veškerou energii a prostředky na ty světové trhy, které jsou pro Uber Eats nejsilnější,“ uvedla společnost Uber Eats v prohlášení. 

Společnost Uber Eats začala v roce 2018 fungovat v Praze. Nejprve rozvážela ze čtyř pražských restaurací McDonald's, a to z lokalit Muzeum, Vodičkova, Florenc a Eden. Později služby rozšířila. Ke konkurentům patří služby Dáme Jídlo, Bolt Food či Wolt.

Uber v Praze poskytuje také klasické přepravní služby, těch se ukončení činnosti netýká. Firma dále dodává, že "Odchod Uber Eats z České republiky nás mrzí. Možnost objednávat si jízdy Uberem ale zůstává i nadále. Naší hlavní prioritou je teď minimalizovat dopad na naše ceněné zaměstnance, partnerské restaurace, partnerské kurýry a zákazníky, kteří nás podporovali.".