ČT odvysílá z hokejového MS rekordní počet utkání

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK

Česká televize nabídne fanouškům z nadcházejícího mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě 57 utkání, tedy o pět více než loni z šampionátu v běloruském Minsku. Z toho bude 34 v přímém přenosu a ostatní ze záznamu. Všech 64 utkání včetně těch, které se nedostanou na televizní obrazovky, bude možné sledovat alespoň na webových stránkách www.mshokej.cz.

Česká, potažmo Československá televize, přitom přenáší z hokejového šampionátu od roku 1956 - tedy s výjimkou let 1998 až 2000, kdy je k nelibosti mnohých fanoušků vysílala komerční Nova. Počet odvysílaných zápasů „Letos nabídneme divákům nejen nejvíce televizních utkání v historii českých obrazovek. Vůbec poprvé opatříme i kompletně všechna utkání na webu mshokej.cz českým komentářem,“ uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Veřejnoprávní stanice bude vysílat nejen ze dvou studií umístěných přímo v hokejových halách, ale také z hotelu české národní reprezentace. Diváky provedou mistrovstvím čtyři komentátoři, spolu s Robertem Zárubou, který se na přenosech hokejových šampionátů podílí od roku 1992, bude z Prahy komentovat Michal Dusík. V Ostravy se této role chopí Ondřej Zamazal a Tomáš Jílek.

Role hokejových expertů připadly opět Martinu Hostákovi, Milanu Antošovi a Davidu Pospíšilovi, které letos oproti loňskému roku doplní bývalý útočník hokejových Vítkovic, olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa David Moravec. Studio Mistrovství světa bude vysílat z obou arén, v Praze ve složení Petr Vichnar či Robert Záruba, v Ostravě bude hostitelem studia Jiří Hölzel.