Designérka Applová navrhla plzeňskou pobočku České spořitelny

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Jan Rasch, Euro E15

Česká designérka Dominika Nell Applová, která například designovala prodejní místa Bank of America nebo kalifornského řetězce Starbucks, navrhla prostor experimentální pobočky České spořitelny v Plzni - Lochotíně, jenž se dnes poprvé otevírá veřejnosti.

Experimentální pobočka je rozdělena do dvou na sobě nezávislých prostorů: samoobslužné zóny a zóny pro servis a poradenství. Samoobslužná zóna je místo, kde je klientům k dispozici vkladový a výběrový bankomat, platbomat, či nový videokiosek, v němž mohou ve spolupráci s videobankéři samostatně vyřešit jednoduché operace. Samoobslužná zóna pobočky pak bude otevřená každý den nepřetržitě 24 hodin.

Dominika Nell Applové, která patří ke špičce současného designu i ve světě, také spolupracovala na návrhu vozítka NASA pro misi na Marsu, pro značku Siemens navrhla extravagantní mobilní telefony a podílela se na designu výrobků firmy Apple.

„Hlavní změna nespočívá v experimentální pobočce v jejím novém vzhledu, ale především v novém způsobu interakce s klienty. Je to pro nás “laboratoř”, kde budeme testovat, jak klienti reagují na naše další a další nové nápady, a úspěšně otestované aktivity se budeme snažit dále rozšiřovat do pobočkové sítě,“ říká Jiří Škorvaga, člen představenstva spořitelny zodpovědný za retailové bankovnictví.