Lama Energy koupila satelitní televizi DIGI CZ

ilustrační foto

ilustrační foto

Energetická skupina Lama Energy Group, která v Česku působí jako producent a dodavatel energií a virtuální operátor, dokončila koupi brněnské společnosti DIGI Czech Republic (DIGI CZ), která nabízí placené satelitní televizní a rozhlasové vysílání. Výši transakce, kterou již schválil i antimonopolní úřad, společnosti nesdělily.

„Akvizice DIGI CZ zapadá do dlouhodobé strategie skupiny Lama budovat široký kmen rezidenčních zákazníků v České republice pro balíčky dodávek elektřiny, plynu a služeb mobilní komunikace, které budou nyní doplněny o služby satelitního televizního vysílání,“ uvedl ke koupi Vladimír Rusnák z Lama Energy Group.

DIGI Czech Republic podniká pod značkou DIGI TV. Má okolo 130 tisíc platících odběratelů satelitního televizního signálu. V základní nabídce za 260 korun má 60 televizních programů. V ČR exkluzivně nabízí přímé přenosy fotbalových zápasů anglické Premier League, italské Serie A a ženských tenisových turnajů WTA.

Stomilionový zisk

Výnosy společnosti v roce 2013 dosáhly zhruba půl miliardy korun. Firma vydělala po zdanění přes 100 milionů. Společnost DIGI Czech Republic vznikla v roce 2006 jako součást skupiny RCS&RDS.

„Strategický plán nového vlastníka je postaven na zkvalitnění služeb (jak zlepšením kvality vysílaní, tak rozšířením stávající programové nabídky) spolu se zlepšením uživatelského komfortu např. nabídkou hybridních set top boxů a CAM modulů s možností nahrávaní či OTT technologiemi umožňujícími příjem vysílání na mobilních zařízeních,“ uvedl Rusnák.

Lama Energy Group působí v Česku jako producent a dodavatel zemního plynu a elektrické energie a jako virtuální mobilní operátor. Skupina se zabývá i těžbou ropy a plynu. Tržby skupiny za rok 2014 překročily 30 miliard korun. Provozní zisk (EBITDA) za loňský rok představoval podle předběžných údajů 828 milionů korun, za rok 2015 se očekává o 14 milionů Kč nižší.