Michal Půr: Show must go on

Láďa Hruška mezi celebritami

Láďa Hruška mezi celebritami Zdroj: Repro Strategie

Pokud máte pocit, že nových mediálních projektů vzniklo v posledních měsících příliš, pletete se. Vzniká další a tentokrát nejde o žádnou skupinu „odpadlíků“. K autorovi těchto řádek se donesl drb, který nese všechny známky pravdy.

Vydavatelství Mafra se po týdeníku Téma a příloze Index LN údajně chystá rozšířit nabídku o plnohodnotný bulvární web. V jeho čele by měl stát šéfredaktor webu Blesk.cz Petr Konečný. Název webu zůstává tajemstvím, ale když se podrobněji podíváte na registraci internetových domén, mimo jiné se dozvíte, že Mafra vlastní doménu Show.cz.

Dalším projektem by měl být web zaměřený na média. Snad nikde na světě jich neexistuje tolik jako v Česku. Pokud se informace z dobrých zdrojů potvrdí, měl by se jmenovat MediaHub. Má konkurovat serverům Strategie, Mediář či MediaGuru.

Skoro to vypadá, že s Babišovým vstupem do vlády se vydavatelství potýká s přílivem inzerce a snaží se doplnit chybějící mediatypy. Dodavatelem Agrofertu by zkrátka chtěl být každý.

Gastronomický experimentátor

Posílit svoji pozici se chystá i televize Barrandov, kde to vypadá na hodně zajímavý personální přestup. Pokud jste čekali, že gastronomický experimentátor Láďa Hruška po odchodu z TV Nova zamíří do televize Prima, byli jste na omylu. Údajně si už „plácl“ s majitelem televize Barrandov Jaromírem Soukupem a bude mít nový pořad. Parťáka mu má dělat jeho současný manažer a bývalý moderátor pořadu Prásk! na Nově Pavel Novotný.

To není samozřejmě náhoda, protože Hruška už se dočasně usadil na webu Extra.cz, jemuž Novotný, který se před pár týdny dohodl na publikování pravidelných sloupků v Soukupově Týdnu, šéfoval. Vypadá to každopádně na rozsáhlejší spolupráci, než se může na první pohled zdát.

Košíková 1

Úplně jiné starosti mají na TV Nova. Médii proběhla informace, že televize prakticky nevysílá o světovém hokejovém šampionátu, který se uskutečnil v Praze. Nova stejně jako Prima odmítla zaplatit půl milionu korun za „vstupné“ na stadion, které prodávala Česká televize jako vlastník vysílacích práv. Přiznám se, že mi na tom nepřijde nic nestandardního ani z jedné, ani z druhé strany.

Zcela bez povšimnutí ovšem zůstalo jiné odvětví sportu. Z Novy vymizely závody Formule 1, které televize vysílala několik let po sobě, ale letos s touto tradicí skončila. Tak trochu se bojím, aby Sportovní noviny nedopadly jako program ČT Sport, jehož hlavními pilíři jsou během roku přenosy z házené a basketbalu.