Nejnavštěvovanější videoherní server poskytl licenci pro český trh. Nový web začne fungovat od listopadu

IGN

IGN Zdroj: ign,

IGN
GTA 5
Snímek ze hry GTA IV. Předlohou pro herní prostředí byl americký New York.
Ze hry Mafia 2
Zaujmout chce každý. Výrobci počítačových her to pravda mají snadnější.
9
Fotogalerie

Českým a slovenským webům, které se věnují počítačovým hrám, přibude počátkem listopadu konkurence velkého jména. Značka IGN totiž nově začne nabízet zprávy v češtině a slovenštině.

Na novinku už poutá banner umístěný na mateřském IGN.com, jež je podle údajů eBizMBA nejnavštěvovanějším webem o počítačových hrách. Název nového projektu IGN Česko však není zcela přesný a může se ještě změnit, jak naznačuje twitterový účet IGN Czech. Značnou část obsahu budou totiž tvořit texty ve slovenštině. 

Cena licence za známou žurnalistickou značku podle spekulací dosahuje až 100 tisíc korun měsíčně. Za její koupí mají stát slovenští podnikatelé působící v oblasti e-sportu.  

Česká republika a Slovensko však nejsou jedinými zeměmi střední Evropy s „vlastní“ verzi webu IGN. Značka totiž již loni expandovala do Polska. Začátkem letošního roku pak začala působit v zemích bývalé Jugoslávie.

Z hlediska české internetové videoherní žurnalistiky nejde o první případ licencování známější značky. Od roku 2009 na domácí scéně působí česká mutace serveru Eurogamer.