Právní gigant Dentons vznikne spojením firem Salans, FMC a SNR Denton

ilustrační foto (Profimedia.cz)

ilustrační foto (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Firmy Salans, FMC a SNR Denton odsouhlasily spojení. Fúzí vznikne právní kancelář patřící mezi desítku největších mezinárodních právních firem na světě.

Partneři tří mezinárodních advokátních kanceláří – Salans, Fraser Milner Casgrain (FMC) a SNR Denton – schválili spojení advokátních kanceláří, a stali se tak zakládajícími partnery nově vytvořené firmy, která bude patřit mezi deset největších právních firem na světě. Spojení nabude účinnosti v prvním čtvrtletí roku 2013.

Právní kanceláře spojí své zkušenosti z kontinentální Evropy, Kanady, Velké Británie, USA, Blízkého a Středního východu, střední a východní Asie a Afriky, aby vytvořily plně integrovanou globální firmu, sedmou největší na světě co do počtu právníků a dalších specialistů, uvádí nová společnost ve zprávě.

Nová globální firma bude jedinečná v tom, že nebude – na rozdíl od většiny stávajících globálních firem – výsledkem spojení firem pouze z Velké Británie a Spojených států, ale půjde o první spojení také s významnou kanadskou kanceláří. Z tohoto pohledu bude nová firma skutečně polycentrická, jinými slovy nebude založena jen na jedné nebo dvou dominantních kulturách.