Česká Ray Service se bude podílet na výrobě samohybných minometů

Vůz BvS10 společnosti BAE Systems

Vůz BvS10 společnosti BAE Systems Zdroj: BAE Systems

3D radar Artisan, BAE Systems
BAE Systems
Americký konvoj opouští Prahu: Míří do Pobaltí na vojenské cvičení
4
Fotogalerie

Česká společnost Ray Service a britská zbrojovka BAE Systems uzavřely smlouvu na dodávku klíčových komponentů pro švédský program samohybných minometů Mjölner. Podíl Ray Service bude spočívat ve vývoji a výrobě kabelových svazků.

 

Naše rozsáhlé zkušenosti v oblasti projektování a výroby jsou zárukou toho, že jsme schopni dodat včas, v mezích rozpočtu a zároveň splnit požadavky obranného průmyslu," uvedl výkonný ředitel Ray Service Jakub Gabriel.

Smlouva se společností Ray Service je dalším krokem v naplnění závazku BAE Systems spolupracovat s českými podniky v souvislosti s podporou chystaného tendru na obměnu zastaralého vozového parku bojových vozidel pěchoty řady BVP-2.

V roce 2016 společnost BAE Systems navázala partnerství s podnikem VOP CZ a dohodla se s ním na výrobě komponentů pro terénní vůz BvS10, který BAE Systems momentálně dodává rakouské armádě. Zakázku na dodávku 40 minometných systémů získala BAE Systems od švédského Úřadu pro vyzbrojování v prosinci 2016.

"Vývoj a výroba kabelových svazků pro 40 minometných systémů představuje silný základ pro další spolupráci v budoucím období. Tento společný počin otevírá prostor pro účast lokálního průmyslu, který se tak může podílet na jednom z nejdůležitějších systémů na vozidle," prohlásil ředitel rozvoje obchodu společnosti BAE Systems Hägglunds Peter Nygren.

Společnost má zájem na dodávkách bojového vozidla pěchoty CV90 české armádě. Pokud si česká vláda CV90 vybere, firma BAE Systems hodlá pokračovat ve spolupráci s českými podniky na zajištění dalších aktuálních či budoucích bezpečnostních potřeb země, uvádí zpráva.

Video: Podívejte se na další vojensou techniku

Video placeholde
Americký konvoj opouští Prahu: Míří do Pobaltí na vojenské cvičení • mb