Koncern ABB nabere v Brně 400 nových zaměstnanců

Centrála společnosti ABB v Brně

Centrála společnosti ABB v Brně

Společnost ABB Česká republika, která podniká v energetice a automatizaci, rozšíří v Brně své výrobní kapacity. Hodlá investovat 650 milionů korun a nabere 400 až 450 nových pracovníků. Nové provozy otevře v příštím roce.

Díky investici společnost ABB v Brně rozšíří portfolio o další výrobky, například o transformátory pro aplikace některých rozvoden velmi vysokého napětí. Ředitelka brněnské pobočky Úřadu práce Marie Cacková považuje plán společnosti ABB za jednu z největších investic na trhu v práce v regionu za poslední léta. „Je o to cennější, že se týká kvalifikovaných zaměstnanců. Věřím, že uplatnění najdou i absolventi s příslušným vzděláním,“ řekla Cacková. „Současně dojde k získání vyššího tržního podílu na evropském i celosvětovém trhu v oblasti výroby přístrojových transformátorů vysokého napětí a velmi vysokého napětí,“ uvedla ředitelka marketingu a komunikace ABB ČR Lucie Jandová. Podle ní se brněnský podnik stane jedním z největších výrobních závodů pro vzduchem izolované rozvaděče vysokého napětí na světě.

Výroba společnosti ABB v BrněVýroba společnosti ABB v Brně | ABB

Z celkové výše investice půjde 600 milionů na rozšíření výrobní kapacity pro přístrojové transformátory a sensory. Rozšířena bude i kapacita výroby pro rozvaděče vysokého napětí, navíc firma vystaví novou halu o ploše 12.000 metrů čtverečních s novými technologiemi. Pro ABB ji postaví developer CTP. „Výběr Brna koresponduje s atraktivitou tohoto města, které se stává klíčovou destinací pro mezinárodní společnosti,“ uvedl majitel CTP Remon Vos.

S náborem nových pracovníků začne ABB už letos. Dnes ve dvou výrobních závodech v Brně zaměstnává více než 1800 lidí. Náborem další zhruba 400 lidí se stane jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

ABB Česká republika loni podle konsolidovaných výsledků zvýšila tržby meziročně o 13 procent na rekordních 12,2 miliardy korun. Skupina patří k světovým lídrům v oblasti energetiky a automatizace. Koncern má kolem 145 tisíc zaměstnanců asi ve 100 zemích světa. V Česku působí v osmi lokalitách a zaměstnává více než 3200 lidí.