Miliardová investice: Wrigley rozšiřuje výrobu bonbonů na Benešovsku

bonbony Skittles

bonbony Skittles Zdroj: CC BY 2.0: Mike Mozart; Flickr.com

Česká pobočka společnosti Wrigley, která je v tuzemsku předním prodejcem žvýkaček a dalších cukrovinek, ve svém závodě v Poříčí nad Sázavou na Benešovsku dokončila instalaci nové výrobní linky. Rozšíření výroby přinese desítky nových pracovních míst v závodě i u dodavatelů. Investice se pohybovaly kolem jedné miliardy korun.

Podle starosty Poříčí nad Sázavou Jana Kratzera je firma významným zaměstnavatelem na Benešovsku. V závodě v Poříčí nyní pracuje asi 400 lidí, dalších asi 150 lidí firma zaměstnává na administrativních a manažerských pozicích v Praze. V továrně by nyní mělo vzniknout přibližně deset až dvacet nových pracovních míst a další desítky pozic u dodavatelů.

Rozšíření výroby umožní výrazně navýšit výrobu bonbonů Skittles a vyvážet cukrovinku na nové trhy.

„Nová procesní a balicí linka na výrobu bonbonů Skittles, která byla instalována v nově přistavené výrobní a manipulační hale o celkové ploše 3000 metrů čtverečních v areálu společnosti Wrigley v Poříčí nad Sázavou, byla dokončena po plánovaných 18 měsících stavby,“ vysvětlila mluvčí Pavlína Perlíková.

Víc barevných bonbonů

Projekt za zhruba jednu miliardu korun navýší výrobu barevných bonbonů o více než 15 tisíc tun za rok, což znamená celkem kolem 32 tisíc tun vyrobených Skittles ročně.

Společnost Wrigley působí v 50 zemích světa, na český trh vstoupila v roce 1991. Výrobky továrny jsou určeny hlavně pro vývoz do zemí Evropské unie. Vyrábějí se zde také také cukrovinky značek Starburst, Sugus, Airwaves nebo Orbit drops.