Nová Škoda Octavia jde do prodeje. Verze s cenou pod půl milionu dorazí až příští rok

Škoda Octavia

Škoda Octavia Zdroj: Škoda

Škoda Octavia Combi
Škoda Octavia Combi
Škoda Octavia Combi
Škoda Octavia Combi
Škoda Octavia Combi
15
Fotogalerie

Škoda Auto odhalila ceník nové octavie čvrté generace. Na trhu se jako první objeví Octavia Combi. Zákazníci si mohou vůz pořídit ještě letos, nejlevnější z aktuálně dostupných verzí ale stojí přes 600 tisíc korun.

Konec letošního roku je u automobilky Škoda Auto pěkně nabitý. V pondělí 11. listopadu byla světu odhalena čtvrtá generace jejího nejprodávanějšího modelu, modelu Octavia a jen o pár týdnů později napjatě očekávaná novinka prozrazuje své české ceny a spolu s tím startuje její prodej na domácím českém trhu. V tuto chvíli základní cenovka činí 636 900 korun včetně DPH. První vozy se k nejrychlejším zákazníkům dostanou ještě letos, u všech dealerů budou výstavní a testovací exempláře nové Octavie nejpozději 30. ledna. 

Na první pohled vyšší cenovka je způsobena tím, že jako první na trh vstupuje výhradně karosářská varianta Octavia Combi, navíc s poměrně silným zážehovým motorem 1.5 TSI (110 kW) v kombinaci s šestistupňovým manuálem, a to ve stupni Ambition. Za stejnou cenu bude nabízen i kombík s turbodieselem 2.0 TDI Evo (85 kW), rovněž s manuálním šestikvaltem.

Výbava Ambition přitom bude lákat na bohaté množství prvků. Ty zahrnují dvouzónovou automatickou klimatizaci, 10palcový virtuální kokpit, LED světlomety vpředu i vzadu, asistent udržování jízdního pruhu, asistent rozpoznání únavy, 16palcová litá kola, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání všech oken i vnějších zpětných zrcátek, kožený multifunkční volant, infotainment Swing s osmipalcovou obrazovkou, vyhřívané trysky ostřikovače čelního skla, sedm airbagů nebo tempomat s omezovačem rychlosti. 

Vše o autosalonu v Ženevě 2020 naleznete ZDE>>>

Více na auto.cz >>>