Škoda chystá facelifty čtyř modelů. Octavia bude mít dělené světlomety

Škoda Octavia RS Combi 2.0 TDI DSG

Škoda Octavia RS Combi 2.0 TDI DSG

Škoda Citigo má po faceliftu
Škoda Citigo má po faceliftu
Škoda Yeti na ženevském autosalonu
A její nástupce, který se představí v roce 2017
Škoda Octavia ostane dvojitá přední světla
8
Fotogalerie
Škoda Auto příští rok vyjede se čtyřmi modernizovanými modely. Vedle nové generace malého SUV Yeti, tedy zcela nového vozu, uvede na trh upravené verze, takzvané facelifty, modelů Citigo, Rapid a Octavia. U Octavie se přitom počítá s dělenými předními světlomety. Vyplývá to z neoficiálních informací od několika zdrojů ze Škody Auto.

V roce 2018 nebo 2019 by se měla objevit verze kupé velkého SUV Kodiaq. Kupé se sníženou zádí bude určitě k dispozici pro čínský trh, ale automobilka zvažuje i nasazení v Evropě. Po roce 2018 by měl vyjet i první crossover Škody, zhruba o velikosti Fabie.

V roce 2019 by pak vyjet první plug-in hybrid od Škody, zabudovaný v modelu Superb. O rok později by se hybridní pohon mohl objevit i v řadě Kodiaq. Jak by hybridní jednotka mohla vypadat, naznačila studie VisionS, kterou Škoda ukázala letos na autosalonu v Ženevě. Vedle klasického spalovacího motoru využívala dva elektromotory - jeden je v převodovce a jeden u zadní nápravy.

Letošní podzim bude ve Škodě věnovaný uvádění řady Kodiaq. Po světové premiéře v Berlíně minulý týden bude na konci září následovat první představení veřejnosti na autosalonu v Paříži. Česká premiéra je pak naplánovaná na říjen. Od října také bude možné vozy objednávat. K prvním zákazníkům v Česku se auta dostanou příští rok v únoru, v březnu pak budou následovat další evropské trhy. Škoda Auto loni vyrobila přes jeden milion vozů. Je součástí koncernu Volkswagen.