Ranní check: Colt koupil švýcarského výrobce munice, Google porušuje vlastní pravidla

Společnost Google podle studie porušuje vlastní pravidla pro umísťování reklamy.

Společnost Google podle studie porušuje vlastní pravidla pro umísťování reklamy. Zdroj: Profimedia.cz

Dobré ráno! Je 180. den roku, svátek mají Petr a Pavel. V tento den v roce 2007 uvedla americká společnost Apple do prodeje svůj první iPhone. 

Přečtěte si přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Creditas miliardáře Hubáčka hrne na trh bondy za stamiliony

Firma z investiční skupiny Creditas miliardáře Pavla Hubáčka nabídne malým hráčům velký balík bondů. Jen na drobné investory totiž cílí chystaná emise dluhopisů společnosti Creditas Invest I. Skupina plánuje v příštích měsících prodat papíry za nižší stamiliony korun. Právě v těchto chvílích firma počítá výnos, který zájemcům nabídne.

Vláda schválila konsolidační balíček, změny v něm neudělala

Vláda ve středu schválila balíček ke konsolidaci veřejných financí. Uvedl to na Twitteru ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL), následně informaci potvrdili v tiskové zprávě Starostové a nezávislí (STAN), podle nichž kabinet balíček přijal v původní podobě. Podle STAN mohou při jednání ve Sněmovně ještě nastat technické úpravy v balíčku.

Colt expanduje do Švýcarska. Koupil tamního výrobce munice swissAA Holding

Zbrojařská skupina Colt CZ Group koupila švýcarského výrobce munice a technologií pro ozbrojené složky swissAA Holding. Ve společnosti nabyla stoprocentní podíl, hodnotu transakce nezveřejnila. Akvizice byla financována ze stávajících hotovostních zdrojů Colt CZ včetně prostředků z nedávné emise dluhopisů, oznámili zástupci holdingu.

Google porušuje vlastní pravidla umísťování reklam, tvrdí studie

Google při umísťování videoreklam na weby třetích stran porušuje vlastní pravidla a obohacuje se tak na úkor klientů. S tvrzením přišla společnost Adalytics na základě vlastní studie, během které sledovala více než tisíc značek. O její výsledky se pak podělila s americkým deníkem The Wall Street Journal. Google obvinění popírá.

UBS se kvůli spojení s Credit Suisse chystá propustit 30 tisíc zaměstnanců

Investiční banka Credit Suisse se sice vyhnula krachu, její očistná kúra však pokračuje. V rámci ní nová majitelka, curyšská konkurenční banka UBS, propustí zhruba polovinu z 45 tisíc zaměstnanců po celém světě. UBS bude propouštět i ve svých řadách, celkově o práci přijde přes třicet tisíc lidí.

Stane se dnes:

  • V Bruselu začíná dvoudenní summit Evropské unie. Šéfové států evropského bloku se budou zabývat migrací či další podporou Ukrajiny v boji proti ruské agresi. 
  • Odstartuje první komerční let do vesmíru společnosti Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona. 
  • Vyjde konečná zpráva o vývoji hrubého domácího produktu Spojených států za první kvartál. 
  • Švédský prodejce oděvů H&M zveřejní své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí finančního roku.