CPI pokračuje v polské expanzi, koupila další kancelářskou budovu ve Varšavě

kancelářská budova Green Corner ve Varšavě

kancelářská budova Green Corner ve Varšavě Zdroj: CPI PG

Skupina CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka pokračuje ve své expanzi na polském trhu, kterou zahájila ke konci loňského roku. Nyní koupila kancelářskou budovu Green Corner A ve Varšavě.

Kancelářské centrum koupila CPI PG od DWS Group. Cena nebyla zveřejněna. „Jedná se o důležité doplnění kancelářského portfolia CPI PG ve Varšavě,“ komentovala transakci Barbara Topolska, ředitelka polských aktivit CPI PG.

Budova ma sedm poschodí a nabízí k pronájmu plochu o rozloze necelých 15 tisíc metrů čtverečních. O akvizici firma informovala v oznámení pro burzu.

Loni na podzim CPI oznámila, že chce do celkem deseti kancelářských budov ve Varšavě investovat celkem více než 800 milionů eur. „Trh s kancelářskými nemovitostmi stojí v Polsku na velice silných základech, navíc těží ze síly polského hospodářství a převisu poptávky ze strany domácích i zahraničních nájemců,“ uvedl tehdy Tomáš Salajka, šéf akvizic Vítkovy skupiny.

Na začátku tohoto týdne CPI koupila šest procent akcií společnosti Globalworth Real Estate Investments, která vlastní kanceláře v Polsku a Rumunsku. Hodnota podílu je nyní okolo 3,3 miliardy korun.