Designový skvost v Jižní Koreji. Obchodní centrum slouží rovnou i jako vyhlídkové místo

Směs béžových, hnědých a zemitých barev má připomínat na první pohled kamennou desku nebo průřez země.

Směs béžových, hnědých a zemitých barev má připomínat na první pohled kamennou desku nebo průřez země. Zdroj: OMA

Obchodní dům ve tvaru kostky je obložen mozaikovými trojúhelníky z kamene.
Unikátní a extravagantní vzhled budovy byl navržen tak, aby svým zevnějškem přilákal co nejvíce lidí.
Budova má kamenitý vzhled, který zároveň rozbíjí mozaikový skleněný „jazyk“.
Ačkoliv je budova primárně obchodním domem, její prosklené výklenky slouží jako jedinečná vyhlídková místa, z nichž je vidět na celé město Gwanggyo. 
Je tomu přibližně rok, co nizozemský architektonický ateliér OMA dokončil v jihokorejském městečku Gwanggyo novostavbu obchodního domu The Galleria.
13
Fotogalerie

Tradiční síť jihokorejských nákupních center Galleria se dočkala přírůstku, který vzbudil pozornost i mimo asijskou zemi. Pobočka ve městě Gwanggyo se otevřela před rokem a zaujala svým unikátním vzhledem a využitím. O novostavbu obchodního domu se postaralo nizozemské architektonické studio OMA. Místo se stalo středobodem celé oblasti a pro tamní obyvatele je tento počin oblíbeným prostorem pro setkávání, informuje o tom architektonický web Arch Daily.  Prohlédněte si fotogalerii.

Obchodní centrum se nachází uprostřed nové městské zástavby, kde se kolem něj tyčí několik obytných věžáků.

Budova má kamenitý vzhled, který zároveň rozbíjí mozaikový skleněný „jazyk“. Ten „omotává“ celou budovu kolem dokola. Ačkoliv je budova primárně obchodním domem, její prosklené výklenky slouží jako jedinečná vyhlídková místa, z nichž je vidět na celé vznikající město Gwanggyo.

Obchodní dům ve tvaru kostky je obložen mozaikovými trojúhelníky z kamene. Směs béžových, hnědých a zemitých barev má připomínat na první pohled kamennou desku nebo průřez země. Geometrický tvar desetipodlažního obchodního domu rozbíjí cesta v prosklených částech stavby, které přímo vyčnívají z fasády.

Unikátní a extravagantní vzhled budovy byl navržen tak, aby svým zevnějškem přilákal co nejvíce lidí, kteří budou chtít prozkoumat interiér. Uvnitř na ně čeká několik obchodů a řetězec Galleria věří, že se z příchozích stanou i zákazníci.

Prohlédněte si galerii: