Šporkovský palác v centru Prahy změnil majitele

Šporkovský palác

Šporkovský palác Zdroj: Michael Tomeš

Šporkovský palác
Šporkovský palác
Šporkovský palác mezi Hybernskou ulicí a ulicí V Celnici, který skupina Sebre předělala na kanceláře.
Šporkovský palác
Šporkovský palác
14
Fotogalerie

Developerská skupina Sebre prodala Šporkovský palác v Praze 1. Novým majitelem nemovitosti mezi ulicemi Hybernská a V Celnici je pojišťovací skupina Generali.

Informaci o podpisu smlouvy deníku E15 potvrdil výkonný ředitel Sebre Jan Kubíček. Sebre bude dál zajišťovat správu nemovitosti.

„V průběhu realizace projektu se aktivity Sebre významně rozrostly v developmentu i jiných segmentech. S tím samozřejmě souvisí potřeba finančních prostředků na financování projektů. Protože jsme našli partnera zaměřujícího se na dlouhodobé investice do prémiových nemovitostí, který dokázal ocenit jedinečné kvality projektu, rozhodli jsme se pro prodej Paláce Špork,“ řekl Kubíček. Cenu transakce nekomentoval.

„Tyto informace spadají do oblasti interních záležitostí skupiny Generali,“ odpověděl bez dalších podrobností na otázky k obchodu mluvčí pojišťovny Jan Marek.

Palác Špork prodělal v minulých letech  rozsáhlou rekonstrukci. Hlavním nájemcem je advokátní kancelář Dentons. V budově je rovněž čínská restaurace Sia provozovaná skupinou Together. Kromě toho se v Paláci připravuje otevření největší pivnice v Praze, která pojme několik stovek hostů.

Sebre byznysmenů Petra Němce a Jana Fidlera aktuálně dělá na dalších developerských projektech. Poslední dokončenou stavbou je kancelářské centrum Drn na Národní třídě. V něm otevře pobočku americký coworkingový gigant WeWork. V Holešovicích na rohu ulic Komunardů a Přístavní v současnosti Sebre buduje polyfunkční dům Holport. Projekty rozvíjí Sebre též v Srbsku. Na svých projektech Sebre úzce spolupracuje s architektem Stanislavem Fialou.   

Pojišťovny jsou v nemovitostech aktivními hráči. Generali loni otevřela realitní podílový fond kvalifikovaných investorů spolu se skupinou RSBC podnikatele Roberta Schönfelda. Fond má kapitál například v bytovém portfoliu v Plzni. Za loňský rok dosáhl fond zhodnocení přes pět procent.