Ronaldo, DiCaprio i Stallone. Hollywoodské hvězdy utratily stovky milionů za luxusní vily

Zpěvačka Kelly Clarkson nemovitost prodala po roce.

Zpěvačka Kelly Clarkson nemovitost prodala po roce. Zdroj: Profimedia

Americká zpěvačka Kelly Clarkson prodala své sídlo v Los Angeles. Na pozemku se kromě hlavní budovy nachází také dvoupatrový dům pro hosty. Nemovitost zakoupila minulý rok za 8,5 milionu dolarů, ale na prodeji prodělala 260 000 dolarů.
Kelly Clarkson prodala své sídlo v Los Angeles v přepočtu za 180 milionů korun.
Americká zpěvačka Kelly Clarkson na prodeji prodělala v přepočtu přes 5 milionu korun.
Zakládající člen kapely The Killers si pořídil krásné bydlení v Los Angeles za částku 9,6 milionu dolarů.
Kytarista Dave Keuning si nemovitost koupil od zakladatele seznamovací aplikace Grindr Joela Simkhaie.
81
Fotogalerie

Na trhu nejbohatších nemovitostí světa je poslední měsíce rušno. Za luxusní vily a byty utrácejí celebrity v přepočtu stovky milionů korun. Často však slavní své domy také prodávají. Například americká zpěvačka Kelly Clarkson v listopadu prodala své sídlo v Los Angeles, které zakoupila teprve minulý rok za 8,5 milionu dolarů (v přepočtu asi 186 milionů korun). Nemovitost letos prodala v přepočtu o 5 milionu korun dráž. Na prodeji podobně prodělává vysoké částky řada celebrit.

Prodat dům za 100 milionů se loni ukázalo jako oříšek i pro Jamese Bonda. Herec Pierce Brosnan, který roli slavného agenta v minulosti několikrát stvárnil, téměř po roce z realitního trhu stáhnul svůj dům v Malibu. Za požadovanou cenu o něj totiž neměl nikdo zájem. V podobné situaci se často ocitají právě slavní herci, sportovci či muzikanti, když si pořizují honosná sídla. Řada z nich nakupuje luxusní nemovitosti draze a při následném prodeji věří, že je i díky svému jménu prodají ještě dráž. To se však mnohokrát nepodaří a řada z nich proto musí přistupovat ke slevám. Najdou se však i výjimky, kterým se podaří koupi luxusní nemovitosti zhodnotit.

Takovou výjimkou je například zpěvačka Kylie Minogue, která před několika lety koupila dům na předměstí Melbourne za 185 tisíc dolarů. Loni v létě se jí ho podařilo prodat za devítinásobek původní ceny.

Ukázkovou spekulaci loni v létě předvedl také francouzský televizní moderátor Cyril Hanouna. Ten v srpnu prodal svůj dům v Los Angeles za necelých 6 milionů dolarů. Moderní stavbu zakoupil o dva měsíce dříve za cenu 5,6 milionu dolarů.

Většina celebrit však takový úspěch nemá. Alespoň ne v loňském roce. Příkladem je zpěvačka Jennifer Lopez. Po čtyřech letech na trhu nedokázala najít kupce pro svůj penthouse v New Yorku, který koupila v roce 2014 za 20,16 milionu dolarů. Zpěvačka, která v bytě žila s hercem Benem Affleckem, věřila, že se jí nemovitost podaří prodat za 25 milionů dolarů. Kupec se však nenašel. 

VIDEO: JAK VYPADÁ NEJDRAŽŠÍ BYT V PRAZE A KOLIK STOJÍ?

Cenu se podobně nepodařilo trefit dalším slavným hercům. Sylvester Stallone například v minulosti prodával svůj dům ve středomořském stylu v Beverly Hills za 110 milionů dolarů. Po neúspěchu na realitním trhu loni v červnu slevil o 25 milionů dolarů.

Výrazně s cenou dolů musel jít také kanadský hokejista Wayne Gretzky. Ještě předloni prodával svůj dům v Los Angeles za 22,9 milionu dolarů. Nakonec byl Wayne tak štědrý a rozhodl se po několika neúspěšných prodejích dům nabídnout jen za 17,6 milionu dolarů. Na kupce ale stále čeká.

Fotbalista Cristiano Ronaldo si prodejce výraznou slevou zaručil. V srpnu prodal luxusní byt v Trump Tower za částku 7,75 milionu dolarů. Částka byla o 10,75 milionu dolarů menší, než kupní cena bytu v roce 2015, kdy si ho Ronaldo pořídil.

Zatímco Ronaldo, Stallone či Gretzky šli s cenou dolů, na trhu se najdou i tací, kteří roky vyčkávají a odmítají slevit. Příkladem je oscarová režisérka Kathryn Bigelow. Ta už v roce 2018 dala na prodej své sídlo poblíž Beverly Hills za neuvěřitelnou cenu 12,8 milionu dolarů. Teprve loni realitní makléři režisérku přesvědčili, že za požadovanou částku dům neprodá. Nakonec proto výrazně slevila. A nyní je její nemovitost k mání za 8,4 milionu dolarů.

Jaké celebrity letos nakupovaly či prodávaly nemovitosti, najdete v galerii: