Vítkova CPI zbourá čestlické obchodní centrum, na jeho místě vyrostou prémiové prodejny

„Strip mall“ Spektrum

„Strip mall“ Spektrum Zdroj: CPI PG

„Strip mall“ Spektrum
„Strip mall“ Spektrum
„Strip mall“ Spektrum
„Strip mall“ Spektrum
„Strip mall“ Spektrum
8
Fotogalerie

Skupina CPI miliardáře Radovana Vítka příští rok zbourá obchodní centrum Spektrum v pražských Čestlicích. Na jeho místě vznikne síť otevřených obchodů, pro kterou společnost zvolila název „strip mall“.

Nové obchodní centrum nabídne 6 600 metrů čtverečních prodejní plochy, otevřít se má na konci roku 2020. Celková investice do něj dosáhne asi 300 milionů korun. Autory návrhu nového centra jsou Chapman Taylor Architects, okolí centra, které má zdobit několik druhů rostlin a stromů, navrhovali architekti z ateliéru Šmídová Landscape Architects.

Podle investičního manažera CPI Ondřeje Křivance z CPI Property Group bude nové Spektrum postavené na míru obyvatelům pražských Průhonic, kteří disponují velkou kupní silou. „Právě pro ně jsme nové Spektrum připravili tak, abychom nabídli kombinaci pohodlného a jednoduchého nakupování na úrovni – klademe důraz na vytvoření krásného prostředí kombinací kvalitních materiálů a propracované zahradní architektury,“ říká Křivanec.

Dvacetileté obchodní centrum Spektrum definitivně zavře na konci června příštího roku. Realitní skupina CPI Property Group se zaměřuje na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména ve střední a východní Evropě a Německu.

Většinovým akcionářem skupiny, která spravuje aktiva za osm miliard eur (v přepočtu přes 200 miliard korun), je investor Radovan Vítek.