Renault v roce 2022 ukončí výrobu tří modelů. Má za ně však náhradu

Renault Talisman

Renault Talisman Zdroj: Renault

Renault Talisman
Renault Talisman
Renault Talisman
Renault Talisman
Renault Talisman
10
Fotogalerie

Značka Renault počítá s rozsáhlou reorganizací svého modelového portfolia. Do roku 2025 chystá hned 14 nových modelů, některé ale skončí, hned tři z nich už v příštím roce.  

Automobilka Renault loni změnila vedení, když se do jejího čela postavil nový generální ředitel Luca de Meo, dosavadní šéf Seatu. Ten měl za úkol primárně představit novou strategii firmy, což se tak stalo na začátku roku. Tehdy vyšlo najevo, že Renault do roku 2025 představí hned 14 nových modelů, z toho sedm čistě elektrických a sedm ze segmentů C a D (kompakty a střední třída). Jen o novinkách to ale nebude.

Vyšlo totiž najevo, že některé modely také skončí. Nenahradí je přímý nástupce, ale přijde místo nich jinak koncipovaný model. Jak zjistil francouzský server l'Argus, konkrétně se jedná o MPV Grand Scénic a Espace a model střední třídy Talisman, o čemž se už ostatně spekulovalo v předchozích měsících. Nyní však vyšlo najevo, že tato trojice bude ukončena už v příštím roce. Podrobnosti uvádí ve svém článku web Auto.cz.

Video placeholde
Elektromobilita: Jaké jsou plány EU a světa? • Videohub