Apple Event přinesl novou generaci iPadů, nový iMac a AirTags

iMac 2021

iMac 2021 Zdroj: Apple.com

iMac 2021
Nový Apple iMac 2021
Nový Apple iMac 2021
Nový Apple iMac 2021
Nový Apple iMac 2021
9
Fotogalerie

Jarní Apple Event, který se konal v úterý, přinesl řadu nových produktů. Společnost Apple představila například nový iPad Pro, ale i z pohledu analytiků méně zajímavé AirTags lokátory.

První ze tří až čtyř pravidelných eventů je za námi. Apple většinou pořádá jarní konferenci, o pár měsíců později pokračuje vývojářskou konferencí WWDC a sezonu završuje v září, kdy představuje nové modely telefonů iPhone. V posledních letech ale Apple přidává i podzimní konferenci. Apple konference, která se pravidelně koná na jaře, většinou představuje nové iPady, nové verze operačních systémů nebo nové stolní počítače iMac.

iPad Pro

Nový iPad Pro se bude prodávat ve dvou vezích, a to ve velikostech 12,9 palce a 11 palce. Uvnitř iPadu Pro se nachází čip Apple M1, možnost 5G mobilního internetového připojení a až o 40 procent rychlejší grafický procesor v kombinaci s Liquid Retina displejem. Design iPadu Pro zůstává stejný jako u předchozí generace. Cena 11 palcové verze začíná na necelých 23 tisících korunách.

iMac

iMac je označení pro tradiční produkt Applu. Zjednodušeně lze říci, že počítač se nachází přímo v samotném monitoru. iMac Apple vyrábí již od roku 1998. Letrošní verze iMac je opravdu revoluční. Obrazovka, a tedy i samotný iMac, je celkově tenčí, podobně jako iPad Pro. iMac navíc bude nově dostupný v sedmi různých barvách. Obrazovka je o polovinu užší než předchozí generace iMacu a dle Apple disponuje nejlepší kamerou, která kdy byla do iMacu nainstalována. Uvnitř počítače je dle očekávání procesor M1. Cena nového iMacu začíná na necelých 38 tisících korun.

AirTags

Lokátory AirTags jsou jediným revolučním produktem, který letošní Apple Event přinesl. Již iOS 13 v aplikaci Find My umožnila vyhledávání zařízení s iOS a macOs bez připojení k internetu pouze pomocí Bluetooth. Analytitci tak přdpokládali  brzké představení lokátorů. Což se stalo. AirTag je úžasně jednoduchá pojistka proti ztrácení věcí, uvádí Apple na svém webu. Zařízení toho typu nejsou ve světě technologií žádnou novinkou a proto se očekává poněkud poněkud vlažné přijetí tohoto Apple produktu.

Apple také představil novou barvu pro iPhone 12 a iPhone 12 mini. Tim Cook jí uvedl jako jarní barvu, a sice fialovou. Posledním z představených produktů byla nová Apple TV 4K.

WWDC, iPhone 13

Vývojářská konference (WWDC) bude probíhat od 7. do 11. června. Předpokládá se, že Apple zde představí nový iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 8, a macOS 12. Nový iPhone, pro který se předpokládá název iPhone 13, bude představen pravděpodobně v září. Design bude vycházet s loňského modelu iPhone 12 a objevují se i spekulace, že Apple představí i nástupce méně úspěšného modelu iPhone 12 mini. 

Apple Event 2021 online

Na záznam Apple konference se můžete podívat na YouTube nebo přímo na webu Apple