Avast odložil vstup svých akcií na americký trh

Avast

Avast Zdroj: Avast

Český výrobce antivirových programů Avast Software odložil plánovaný vstup akcií na americký trh Nasdaq. Podle dnešního sdělení upisovatelských bank se k tomu firma rozhodla kvůli obnovení nepříznivé situace na trhu. Avast měl v úmyslu získat primární nabídkou pro svůj další rozvoj až 99 milionů dolarů (2,1 miliardy korun).

Avast chtěl na trhu Nasdaq prodat devět milionů akcií za cenu mezi devíti a 11 dolary. Dnes měla firma stanovit emisní cenu a ve čtvrtek se její akcie měly začít obchodovat pod symbolem „AVST“. Její tržní hodnota by při ceně akcie na horním konci rozpětí dosáhla 930 milionů dolarů.

Pavel Baudiš (vlevo) a Eduard Kučera v počítačové bezpečnosti podnikají od devadesátých let. Příští rok budou uvolňovat část akcií Avastu na americké burze a nebojí se vyplácet dividenty.Pavel Baudiš (vlevo) a Eduard Kučera v počítačové bezpečnosti podnikají od devadesátých let. Příští rok budou uvolňovat část akcií Avastu na americké burze a nebojí se vyplácet dividenty.

Zakladatelé společnosti Avast

Avast vznikl na začátku 90. let a nabízí nekomerčním domácím uživatelům antivirovou ochranu zdarma, čímž si buduje cestu k platícím a firemním zákazníkům na celém světě. Firma ohlásila vstup na burzu loni v prosinci a následovala v tom svého konkurenta AVG Technologies.

Do avastu míří finanční investor

Český antivir v New Yorku

Situaci na technologickém trhu zhoršila nepříliš úspěšná květnová emise akcií největší světové sociální sítě Facebook. Trend pozvolného oživování trhu se v posledních dnech přerušil, uvedla agentura Reuters.