Babišovi bude s mediálním byznysem radit Jakub Unger

Agrofert

Agrofert Zdroj: Euro - Jan Rash

Bývalý dlouholetý ředitel pro obsah společnosti Centrum Holdings a spoluzakladatel serveru Aktuálně.cz Jakub Unger začal pracovat jako externí poradce pro média společnosti Agrofert. Agrofert loni do své mediální divize získal mimo jiné vydavatelství MAFRA a tuzemské nejposlouchanější rádio Impuls.

Internetová společnost Centrum Holdings, včetně portálů Aktuálně.cz či Centrum.cz, se loni stala součástí vydavatelské skupiny Economia. Unger v ní měl v rámci sjednoceného vedení zastávat pozici ředitele pro transformaci. V listopadu ale oznámil odchod ke konci roku z osobních důvodů.

Agrofert podnikatele a kandidáta na ministra financí Andreje Babiše (ANO) loni oznámil, že chce v horizontu pěti let vybudovat silnou českou mediální skupinu. K slovenskému vydavateli Hospodárských novin a bezplatnému týdeníku 5plus2 loni přidal skupinu MAFRA, včetně dvou celostátních deníků MF DNES a Lidové noviny, portálů iDNES a lidovky.cz a dalších médií. Na podzim společnost oznámila dohodu o převzetí rádia Impuls.