Do dvou let ke čtyřem současným kanálům ČT mohou přibýt další dva

Nový logotyp chce Česká televize začít postupně používat od 1. září

Nový logotyp chce Česká televize začít postupně používat od 1. září Zdroj: archiv CT

Česká televize (ČT) by mohla do dvou let mít až šest kanálů namísto současných čtyř. Na konferenci Digimedia to dnes řekl generální ředitel veřejnoprávní televize Petr Dvořák.

K chystanému dětskému kanálu ČT 3, který chce veřejnoprávní televize spustit v příštím roce, by mohl přibýt také regionální kanál.

„Rádi bychom provozovali kanál, který bude opravdu regionální, to znamená bude schopen vysílat v rámci nějakých větších regionálních celků,“ uvedl Dvořák s tím, že by nová stanice mohla v ideálním případě vysílat ve všech krajích ČR.

Pokud by nebyl ve svých plánech výrazně limitován omezením rozpočtu, uměl by si prý šéf ČT představit ještě více veřejnoprávních stanic. „Mě by se líbil čistý umělecký (arte) kanál, čistý dokumentární kanál,“ podotkl Dvořák.

Otázka podle něj však je, kolik takových kanálů by mohla tuzemská divácká obec unést. „Vracím se zpátky na zem. Šest kanálů do dvou let by byla optimální struktura České televize,“ uzavřel šéf ČT.

ČT má v současné době čtyři kanály. Kromě ČT 1 a ČT 2 ještě sportovní ČT 4 a zpravodajskou televizi ČT 24. Dvořák chce do konce června předložit Radě ČR konečný projekt kanálu ČT 3 pro mladé diváky. Jeho spuštění plánuje od příštího roku.