Internetový kolos Amazon nasadil do boje s koronavirem termokamery

Amazon používá k měření teploty zaměstnanců termokamery.

Amazon používá k měření teploty zaměstnanců termokamery. Zdroj: Reuters

Internetový kolos Amazon.com vytáhl do boje s koronavirem těžké zbraně. Začal používat termokamery, aby zrychlil měření zvýšené teploty zaměstnanců ve svých skladech.

Informaci přinesla agentura Reuters, která se odvolává na výpovědi zaměstnanců společnosti. Přístroje měří to, jak mnoho tepla vyzařují lidé oproti svému okolí. Jde o rychlejší způsob měření, než při použití čelových teploměrů, které snímají teplotu z čela. Ty využíval největší světový e-shop dříve.

Pro Amazon představuje koronavirus hrozbu, protože případy nákazy mezi pracovníky se vyskytly ve více než padesáti skladech firmy v USA. To vyvolalo u řady zaměstnanců obavy o svou bezpečnost, což vedlo i k odchodům z firmy. Odbory společně s volenými představiteli státní správy kvůli tomu vyzvali Amazon, aby tyto budovy zavřel.

Použití termokamer jasně ukazuje, jak druhý největší zaměstnavatel v USA objevuje nové metody, aby zabránil šíření viru, aniž by musel zavřít sklady. Ty jsou totiž pro jeho byznys nezbytné.

Amazon patří k vítězům současné koronavirové pandemie, která způsobila karanténu v desítkách zemí světa včetně USA, jež povolily firmě doručovat zboží. Akcie technologického kolosu se v minulých týdnech dostaly na rekordní hodnotu, když se jedna akcie prodávala za více než 2400 dolarů. Od začátku roku si akcie připsaly téměř třicet procent.