Konec čekání, v Česku odstartuje Apple Pay

Apple Pay

Apple Pay Zdroj: profimedia.cz

Tim Cook představuje hodinky Apple Watch
Apple
3
Fotogalerie

Dlouho očekávaná služba bezkontaktních plateb Apple Pay začne fungovat od úterý i v Česku. Vyplývá to z inzertních materiálů platebních společností pro zítřejší denní tisk.

O příchodu služby, která umožňuje zákazníkům platit pomocí chytrého telefonu či hodinek značky Apple, se v médiích spekulovalo již delší dobu. Jako poměrně přesné se ukázaly ty informace, které zmiňovaly expanzi Apple Pay do Česka v půlce února.

Nejde však o jedinou zemi, kde by americký technologický gigant měl během těchto dní rozšířit svou platební službu. Blízkovýchodní mutace magazínu Esquire uvádí, že Apple Pay má od 19. února začít fungovat také v Saúdské Arábii.

Apple svůj platební systém představil před více než čtyřmi lety. Nejvíce uživatelů z celkových zhruba 380 milionů má ve Spojených státech, kde s jeho pomocí platí přes 40 milionů lidí. Mimo Severní Ameriku služba funguje v západní Evropě, Rusku, Číně nebo Austrálii.

V případě Česka ale nejde o jedinou novinku z fintechového odvětví, která se na místním trhu tento měsíc představuje. Vstoupil na něj i maďarský platební systém Barion, jehož investorem je společnost Home Credit. Občanům nabízí platby kartou a z předplacených účtů na webových stránkách, mobilních zařízeních, v obchodech a navzájem mezi jednotlivými subjekty.