Mall Group spustí internetovou televizi, tvůrce si přetáhl ze Streamu

Skupina Mall Group spustí v Česku na konci roku vlastní internetovou televizi. Povedou ji bývalý šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř a producent Milan Kuchynka, kteří stojí mimo jiné za seriálem Kancelář Blaník či sitcomem Autobazar Monte Karlo. Spolu s nimi do stanice přechází řada dalších tvůrců ze Stream.cz. Jeho fungování popisuje Záhoř ve videorozhovoru. 

Ze Seznamu odchází také popularizátor architektury Adam Gebrian. Pořad Kancelář Blaník, který patří mezi vlajkové lodě Streamu však v Seznamu zůstává. 

Skupinu e-shopů Mall Group vlastní skupina PPF, podnikatelé Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem a investiční skupina Rockaway Capital.

O názvu nové televize zatím rozhodnuto nebylo. "Chceme, aby s námi lidé mohli trávit více času, který nebude jen o nakupování, ale i o zábavě. Navíc mám radost z toho, že do toho jde s námi zrovna Lukáš Záhoř a jeho tým. Líbí se mi na nich, že si dokážou jít vlastní cestu," uvedl šéf Mall Group Jakub Havrlant.

Kromě vlastní seriálové produkce počítá programové schéma televize také s původními populárně-naučnými a zábavnými pořady, které budou dílem vznikající redakce videoobsahu. 

Všechna interview Pavla Štrunce najdete TADY.