Microsoft změnil po 25 letech logo

Staré a nové logo Microsoftu

Staré a nové logo Microsoftu

Americký gigant Microsoft představil nové logo. Po 25 letech opouští šikmé logo s vykousnutým O, které s ním bylo po celou moderní historii společnosti.

Dominantní světový výrobce počítačových operačních systémů tím chce sjednotit svůj vizuální design před uvedením série nových produktů v čele s novým operačním systémem Windows 8.

Nové logo odpovídá více strohému jednoduchému stylu Metro Windows 8 a ladí s produktovými logy jednotlivých skupin programů. Zvolené písmo je Segoe, již nyní používané v systému, symbol čtyř čtverečků pak má vyjadřovat různorodou nabídku produktů.

„Je to 25 let od doby, kdy jsme změnili logo Microsoftu, a právě nyní je na to ta pravá chvíle,“ uvedl na oficiálním blogu Microsoftu šéf značkové strategie firmy Jeff Hansen.

Firma vedle Wíndows 8 uvádí na podzim na trh nový kancelářský balík Office, nový systém pro mobilní telefony Windows Phone 8 i novou verzi systému pro herní konzolu Xbox. „Vlna novinek nejenom změní podobu našich nejpopulárnějších produktů, ale je pro Microsoft o reprezentací nové éry, a naše logo by se mělo přeměnit tak, aby vizuálně zdůraznilo nový začátek,“ uvedl Hansen.

Logo je nyní již nasazené na Microsoft.com a bude se dále šířit na ostatní produkty a služby.

Microsfot nedávno změnil i logo systému Windows 8.