Nejhledanější slovo na českém Google: PS5. Sony odhalovalo základ nového PlayStationu

PlayStation 4, čeká se na novou generaci.

PlayStation 4, čeká se na novou generaci. Zdroj: profimedia

Sony
Takto vypadá design konzole nové generace Xbox Series X.
3
Fotogalerie

Ani roušky, ani koronavirus. Ale důsledky současné situace, a to, že se doporučuje setrvávat co nejvíc doma, v tom jistě hrají svou roli. Heslo PS5 bylo prostřednictvím Google ve středu nejhledanějším slovem na webu. Důvod? Sony vypustilo technické specifikace svého nejnovějšího přírůstku rodiny PlayStation s pořadovým číslem pět. Bitva s novou konzolí Xbox od Microsoftu tak může začít.

PlayStation 5 bude obsahovat zvuk ve 3D a podporu pro dle Sony ty hlavní hry původně určené na předešlou generaci konzole. Finální podoba zařízení však doposud není známá. Právě na to fanoušci čekali. Na větší detaily, ceny, termín prodeje. Zatím se tak nestalo.

Dosud se ví, že nová konzole získá také úložný prostor ve formě SSD, což zajistí zvýšení rychlosti načítání. Vylepšení se dočká i grafický čip, který nabídne možnosti většího rozlišení a realističtější detaily jako stíny či světelné efekty. Podporovat bude jak hraní ve 4K, tak dokonce i 8K rozlišení.

Funkce 3D audio má zajistit pocit, že například déšt hráč uslyší tak, jako by každá kapka dopadala jinam. Podle sluchu pozná i směr pohybu protivníka. Vylepšení se dočká rovněž ovladač (gamepad).

Představení proběhlo jen dva dny poté, co přišel Microsoft s informacemi o novém Xbox Series X. Obě konzole by se měly dočkat vydání toto léto.