Sociální síť LinkedIn bude přístupná od třinácti let

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Profesní sociální síť LinkedIn zpřístupní své služby širšímu okruhu uživatelů. Počínaje 12. zářím snižuje minimální věkovou hranici pro nové uživatele na 13 let.

Minimální věk pro vstup na síť se bude lišit v jednotlivých zemích, uvedla společnost na svém internetovém blogu. V USA či v Německu to bude 14 let, v Nizozemsku třeba 16 let. Pro řadu zemí má platit minimální hranice 13 let. Účty nezletilých uživatelů budou mít jiné vstupní nastavení, které má omezit množství nevyžádaných zpráv a informací na veřejně dostupném profilu, uvedla také společnost.

LinkedIn kromě toho představila nový prvek, který má umožnit školám, studentům a absolventům navázat spojení na této síti.

List Wall Street Journal (WJS) uvedl, že LinkedIn snížením věkové hranice svých uživatelů následuje sociální síť Facebook. Ta byla nejdříve zaměřena na vysokoškoláky. Později se rozšířila na žáky středních škol a od roku 2006 je otevřena pro uživatele starší 13 let. Podle WSJ se neočekává, že krok LinkedIn okamžitě povede ke zvýšení zisků. Mohl by prý ale mimo jiné zajistit, že mladí lidé zůstanou uživateli sítě a případně si koupí doplňkové služby.

Profil na sociální síti. Víte, kdy vás připraví o skvělé zaměstnání?