CTP staví pro Makro obří distribuční centrum v Praze, vyjde téměř na miliardu

Zdroj: Profimedia, Archiv CNC

Remon Vos, CTP Invest
Makro
Makro
4
Fotogalerie

Obchodní společnost Makro Cash & Carry ČR distribuční centrum za 950 milionů korun. Hala o velikosti 53 tisíc metrů čtverečních vyroste v parku Prague North u dálnice D8, dokončena má být na začátku příštího roku. CTP Park Prague North leží západně od Kralup nad Vltavou. Má celkovou rozlohu 224 tisíc metrů čtverečních.

O záměru Makra na výstavbu supermoderního skladu plného robotů jako první informoval web E15.cz. Velkoobchodní řetězec Makro chce severně od metropole v prvním čtvrtletí 2018 otevřít distribuční centrum, které bude obsluhovat pobočky firmy a jejich zákazníky. CTP Invest mu sklad pronajme.

CTP je mezinárodní developer, který se specializuje na zajišťování a správu technologických průmyslových zón na míru. Vlastní síť průmyslových parků o rozloze 3,85 milionu metrů čtverečních na více než 60 místech.

Makro Cash&Carry ČR je součástí nadnárodní skupiny Metro Group, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Společnost působí v 32 zemích, má 265 tisíc zaměstnanců a provozuje zhruba 2200 obchodů.