Evropská ulice v Praze se propadla, kráter zastavil dopravu

V Praze Dejvicích se 8. července před polednem v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická propadla silnice, čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký. Nikdo nebyl zraněn. Policie komunikaci uzavřela a odklonila dopravu.

V Praze Dejvicích se 8. července před polednem v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická propadla silnice, čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký. Nikdo nebyl zraněn. Policie komunikaci uzavřela a odklonila dopravu. Zdroj: ctk

V Praze Dejvicích se v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická propadla silnice, čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký. Nikdo nebyl zraněn. Uvedla to mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Nechtěla spekulovat o tom, jestli propad souvisí se stavebními pracemi na prodloužení metra trasy A.

„To jsou okolnosti, které nyní na místě zjišťují policisté,“ uvedla. Policie podle ní hned vyrozuměla pražský magistrát a dopravní podnik. Na místo byli přivoláni i zástupci firmy Metrostav, která prodloužení metra staví. „Zatím nevíme, jestli to souvisí se stavbou. Je to čerstvé,“ řekl ČTK mluvčí Metrostavu František Polák. Na místo podle něj zamířil také městský statik.

Zraněn nebyl nikdo. „Naštěstí si toho všimli lidé včas,“ řekla Kropáčová. Díra vzniklá propadem byla podle ní nejprve menší a později se rozšířila.

Na místě bylo asi pět policejních vozů a další automobily dopravního podniku. Policie díru ohradila páskou a uzavřela Horoměřickou ulici a automobilovou dopravu po Evropské ulici směrem z centra. Podle zpravodaje ČTK propad poničil i tramvajový ostrůvek, proto je v místě přerušena rovněž tramvajová doprava.

Vzhledem k tomu, že jde o frekventovanou komunikaci vedoucí například na ruzyňské letiště, mohou se na místě i kvůli návratu řidičů po volných dnech tvořit fronty. Objížďka vede po Kladenské ulici. Podle Anety Řehkové z tiskového oddělení dopravního podniku je náhradní autobusová doprava vedena z Vítězného náměstí do Divoké Šárky. Pravidelné autobusové linky jezdí ve směru z centra přes Petřiny. Odklonění se dotýká i frekventované linky 119, kterou lidé využívají při cestě na letiště.

Trasa A pražského metra, která nyní končí v jednom směru na Dejvické, má po prodloužení vést až do Motola. První z nových stanic má vzniknout právě u křižovatky Evropské třídy a Horoměřické ulice.