Finep otevře u Masaryčky nový obchodní dům, nabídne služby pro bydlení

Centrum Havlíčkova Plaza u masarykova nádraží, v němž skupina Finep otevře obchodní dům s potřebami a službami pro bydlení.

Centrum Havlíčkova Plaza u masarykova nádraží, v němž skupina Finep otevře obchodní dům s potřebami a službami pro bydlení. Zdroj: Havlíčkova Plaza

Centrum Havlíčkova Plaza u masarykova nádraží, v němž skupina Finep otevře obchodní dům s potřebami a službami pro bydlení.
Centrum Havlíčkova Plaza u masarykova nádraží, v němž skupina Finep otevře obchodní dům s potřebami a službami pro bydlení.
Nové služby developera mají zařídit i vybavení bytu.
Tomáš Pardubický, generální ředitel FINEP Holding
Michal Kocián je šéfem představenstva a jedním z majitelů Finepu.
9
Fotogalerie

Developeský holding Finep hodlá omezit závislost na výdělcích z výstavby a prodeje nemovitostí. Ze služeb pro investory do bytů nebo pro lidi, kteří chtějí opravovat starší bydlení, plánuje inkasovat kolem dvou set milionů ročně.

Neúspěšný projekt výstavy a obchodu s minerály Mineralia v pražské Havlíčkově ulici u Masarykova nádraží nahradí třípatrový obchodní dům s věcmi a službami pro bydlení. Je součástí plánu realitního holdingu Finep na rozsáhlou expanzi do služeb. Otevřít se má v nejbližších dnech.

Prostor je součástí zcela nového projektu Finepu nazvaného ProBydlení. Je součástí expanze skupiny do služeb, kterou předloni odstartovala akvizice realitní kanceláře Maxima.

„Přibývá lidí, kteří mají více bytů na investici. Když mají tři čtyři pět nájemních bytů, tak už těžko stíhají se o ně pečlivě a řádně starat. Však pak třeba nerozpoznají neplatiče,“ řekl E15.cz generální ředitel Finepu Tomáš Pardubický.

Investorům do jednotlivých bytů bude ProBydlení například pomáhat najít vhodné jednotky ke koupi, shánět nájemníky, dělat účetnictví nebo připravovat podklady k daňovým přiznáním. Vydělávat hodlá též na službách pro lidi, kteří si chtějí rekonstruovat nebo vybavit byt. V škále služeb bude mimo jiné vymalování, výměna žárovky nebo zástup na schůzi vlastníků.

Po plném rozjezdu má ProBydlení přinášet Finepu kolem deseti procent tržeb ročně. Za poslední rok holding utržil přibližně dvě miliardy korun. Skupina projekt půl roku testovala v pilotním režimu. V nejbližších dnech spustí ostrý provoz.

Většinu služeb zajistí Finep vlastními silami, část ve spolupráci s vnějšími partnery. Ti budou mít na starosti například právní, daňové, účetní nebo technické služby.

Lidé kupující byty za účelem dalšího pronájmu nyní díky levným hypotékám hýbou realitním trhem. Speciální nabídky takovým investorům spočívající například ve shánění nájemníků již nabízí například Pražská správa nemovitostí. Podobným směrem jde také Central Group.

Rozhovor s generálním ředitelem Finepu Tomášem Pardubickým čtěte ve čtvrtečním vydání deníku E15.