Fotbalová Slavia čelí kvůli dluhům žalobám

Aleš Řebíček

Aleš Řebíček Zdroj: CTK

Fotbalová Slavia čelí žalobám kvůli dluhům za nájem stadionu v Edenu. Majitel Synot Tip arény společnost E Side podala k Městskému soudu v Praze na vršovický klub dvě žaloby a dohromady vymáhá po pražském celku 1,231 milionu korun. Uvedl to server Týden.cz

Podle mluvčí soudu Martiny Lhotákové byly obě žaloby podány v pátek. První je na 1,054 milionu korun za neplacení nájemní smlouvy reklamních LED ploch v Edenu, druhá pak na 177 tisíc korun.

„U této žaloby podrobnosti zatím nevíme. Každopádně můžu potvrdit, že obě žaloby od společnosti E Side na Slavii dorazily na městský soud,“ uvedla Lhotáková.

Přečtěte si rozhovor se spolumajitelem firmy Natland, která vlastní většinu E Side:

Podle serveru Týden.cz dluží klub Aleše Řebíčka už od srpna, tedy hned za první měsíc, kdy se bývalý ministr dopravy stal majoritním majitelem Slavie.

Firma E Side nechtěla žaloby konkretizovat. „Obchodní vztahy se Slavií nebudeme v tuto chvíli komentovat,“ řekl marketingový ředitel společnosti a bývalý reprezentant Pavel Kuka. Firmu E Side od podzimu z osmdesáti procent vlastní finanční skupina Natland Group, která byla majitelem Slavie předtím, než ji v srpnu prodala Řebíčkovi.