Jak má vypadat etický přístup k byznysu? Soutěž TOP Odpovědná firma přijímá přihlášky

Pavlína Kalousová, Byznys pro společnost

Pavlína Kalousová, Byznys pro společnost Zdroj: Martin Pinkas

Pořadatelé patnáctého ročníku soutěže TOP Odpovědná firma začali přijímat přihlášky. Svůj projekt mohou malé i velké společnosti zapojit do konce července. Součástí soutěže bude udělení ceny deníku E15 Gesto roku. 


Porota se zaměří hlavně na odpovědný přístup firem k životnímu prostředí, ale i směrem ke svým zaměstnancům, zákazníkům či dodavatelům. Rozhodující je také komplexnost projektů, jejich přínos pro společnost a novátorství. Naopak velikost firmy či výše jejích investic do "odpovědného byznysu" roli hrát nemají.

Vyhlášení vítězů proběhne na říjnovém galavečeru. Každý účastník navíc může získat certifikát, který mapuje a hodnotí přístup korporace k odpovědnému podnikání. Společnosti se tak dostane zpětné vazby ke svým programům a projektům.

Registrace do soutěže probíhá zde >>>

„Ty nejlepší strategie mají společné znaky, a to bez ohledu na obor podnikání či velikost společnosti: hodnotový posun, dlouhodobost CSR (anglická zkratka pro společenskou odpovědnost firem - pozn. red.) strategií a rostoucí zájem zaměstnanců se do podobných aktivit zapojovat,“ říká Pavlína Kalousová z pořádající platformy Byznys pro společnost.

Přihlášky posoudí porota složená ze zástupců komerčního i neziskového sektoru, státní správy, expertů a osobností, které se aktivně podílejí na rozvoji odpovědného podnikání v Česku.