Kdo bude hrát hokej v O2 areně není jasné. Nájem prý Slavii nepotopil

O2 arena

O2 arena Zdroj: Archiv Euro

Kdo bude hrát v pražské O2 areně od příští sezony hokej jako domácí klub poté, co se Slavia Praha neudržela v extralize a sestoupila do 1. ligy? Taková otázka nyní trápí laickou i byznys veřejnost. Ve hře je totiž ještě devítiletá smlouva pro „sešívané“.

„Smlouva mezi HC Slavia a vlastníkem O2 areny je platná až do roku 2024. Všechny otázky kolem HC Slavia budeme řešit až po skončení hokejového světového šampionátu,“ odpověděl na dotaz E15.cz Oldřich Babický, mluvčí společnosti Bestsport Arena, která O2 arenu provozuje.

Server idnes.cz však včera napsal, že je dost nepravděpodobné, že by slavistický klub utáhl hodně drahý nájem i o soutěž níž. Logicky se tak podle něj jeví návrat do pražského Edenu, kde už červenobílí odehráli baráž. Článek zaspekuloval, že nahradit Slavii může v O2 areně pouze pražská Sparta.

Současně server naznačil, že právě drahý nájem byla jedna z hlavních příčin, která postupně stáhla Slavii k extraligovému dnu a nakonec do 1. ligy.

Arena i Slavia popírá, že hala byla drahá

„Informace, že finančně táhl HC Slavia Praha ke dnu drahý nájem v O2 areně, není pravdivá. Musíme se proti takovým tvrzením ohradit. O2 arena rozhodně nebyla pro Slavii drahá. Naopak. Dvě sezóny byla společnost Bestsport Arena generálním partnerem klubu. A skutečnost, že hráči Slavie měli na dresech logo O2 areny, znamenala pro klub výraznou finanční pomoc,“ uvedl ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Konkrétně doplnil, že rozdíl mezi tím, kolik HC Slavia dostávala a platila, byl v průměru plus pět miliónů korun za sezónu. „Takže Slavia podstatně více od O2 areny dostávala, než by jí sama platila za nájem a služby. Těžko proto mohla být O2 arena pro Slávii finanční zátěží a mít vliv na sestup klubu do nižší soutěže,“ dodal ředitel.

To potvrzuje i člen představenstva HC Slavia Praha Vladimír Pitter. „Nevím, kde podobné spekulace vznikly. Spolupráce Slavie s O2 arenou byla pro nás ve všech směrech výhodná s kladným finančním dopadem,“ řekl.